Tgrt Haber

Gabar petrolü kalitesini kanıtladı! Dünyanın en kaliteli Arap petrolleriyle yarışabilir

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
13 Haziran 2024 17:54 - Güncelleme : 13 Haziran 2024 18:06

Günlük 43 bin varil petrole ulaşan, Gabar petrolünün kalitesi de kanıtlandı. Mühendisler Gabar petrolünün kalitesinin Arap petrolleriyle eş değer olduğunu bildirdi. Dünyanın en kalitesi petrolleri listesinde Türkiye'de yerini almaya hazırlanıyor.

Türkiye​'deki petrol ve doğalgaz rezervleri dünya listelerinde enler arasında yerini almaya hazırlanıyor. Gabar petrolünün kalitesi test edildi. Mühendisler Gabar petrolünün kalitesinin yüksek olduğunu açıkladı. Gözler şimdi Dünyanın en iyi petrol sıralamasına çevrildi. 

GABAR PETROLÜ KALİTESİNİ KANITLADI! 

Gabar petrolünün değeri konusunda yıllardır araştırma yapan mühendisler, kalite kontrole tam not verdi.

Gabar petrolü kalitesini kanıtladı! Dünyanın en kaliteli Arap petrolleriyle yarışabilir - 1. Resim

2024 yılının sonu 2025 yılının başına kadar hedef günlük 100 bin varil olması planlanan Gabar petrolünün kalitesi dünyada en kaliteli petroller listesine girebileceği düşünülüyor.

Gabar petrolü kalitesini kanıtladı! Dünyanın en kaliteli Arap petrolleriyle yarışabilir - 2. Resim

Özellikle Suudi Arabistan​ petrolüne denk olduğunu açıklayan mühendisler, rezerv debisinin oldukça yüksek olduğunu da kaydetti.

Yıl sonu hedefi onaylandığı takdirde dışa bağımlılığı da azaltması planlanan Gabar petrolünün kalitesi gereği dünyanın en iyi petrolleri listesine girdiği an, Türkiye'nin petrol ihracatındaki büyüme daha hızlı gerçekleşecek.

Gabar petrolü kalitesini kanıtladı! Dünyanın en kaliteli Arap petrolleriyle yarışabilir - 3. Resim

Petrol için tek dezavantaj coğrafi konum. Kayalık ve sarp yolda olan Gabar dağına iki türlü taşıma gerçekleşiyor. Biri havadan ikincisi tırlarla.

DÜNYANIN EN KALİTELİ PETROLLERİ

İlk sırada Libya​ yer alıyor. Çünkü Libya'da çıkartılan petrol kolay işlenip kullanılıyor. Öte yandan Lübya Kuzey Afrika'da en çok petrol çıkartan ülkesi olarak listede yer alıyor.

Gabar petrolü kalitesini kanıtladı! Dünyanın en kaliteli Arap petrolleriyle yarışabilir - 4. Resim

Günlük 1.5 milyon varillik petrol üretimi gerçekleştiriyor. Dünyanın en çok rezervine sahip ülkeleri ise istatistiklere göre günlük; 262 milyon varille Suudi Arabistan, 132.5 milyon varille İran, 115 milyon varille Irak, 99 milyon varille Kuveyt ve 95 milyon varille Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...