Tgrt Haber

Gaz dolum tesisinde patlama: En az 2 ölü, 165 yaralı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 08:36 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 08:40
Gaz dolum tesisinde patlama: En az 2 ölü, 165 yaralı!

Kenya'da gaz dolum tesisinde meydan gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişi ölürken en az 165 kişi de yaralandı.

Kenya​'da gaz dolum tesisinde patlama​ meydana geldi. 2 kişinin hayatını kaybettiği patlamada en az 165 kişi de yaralandı.

Olay Kenya'nın başkenti Nairobi​'de yaşandı. Gaz dolum tesisinde gece saatlerinde devasa bir patlama oldu. Patlamayla birlikte tesis alev topuna döndü ve büyük bir yangın​ çıktı. Yetkililer, 2 kişinin patlamada hayatını kaybettiğini açıkladı. 

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

İlk belirlemelere göre 165 kişinin de yaralandığı, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Bir hükümet sözcüsü, gaz tüpleriyle dolu bir kamyonun neden olduğu yangının bir yerleşim bölgesinin yakınında patlayarak "büyük bir yangına yol açtığını" söyledi.

Yetkililer, patlamanın saat 18.00'den kısa bir süre önce meydana geldiğini, Embakasi bölgesinde gaz tüplerinin doldurulduğunu söyledi.

TEHLİKE SÜRÜYOR

Eyalet sözcüsü Isaac Mwaura, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Yangın çıktığında bu şirket gaz şişelerini dolduruyordu ve çok sayıda kişi yaralanıp hastaneye kaldırıldı. Şirketin yer aldığı bina ağır hasar gördü. Yangının nedeni şu ana kadar tespit edilemedi. Kurtarma çalışmaları devam ederken vatandaşların bölgeye gitmemeleri rica olunur."

Son dakika haberinin detayları geliyor...

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...