Tgrt Haber

Gazı kesilen Avrupa'ya Rusya'dan videolu tehdit: Bu kış zor geçecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
06 Eylül 2022 09:41 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 11:08
rusya,avrupa,doğal gaz

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasıyla beraber ABD ve Batı'nın yaptırımlarına karşılık olarak Moskova yönetimi, Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattından sağlanan gaz akışını kesti. Bununla da kalmayan Rusya, Avrupa'ya yönelik 'Kışın sert geçeceğine' dair tehdit videosu yayımladı. İki dakikalık video, kısa sürede sosyal medyada gündem haline geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 6 aydır devam ederken Batı'nın ve ABD'nin Rusya'ya yaptırımları da artarak sürüyor. Rusya ise yaptırımlara karşı 'gaz' avantajını kullanıyor. Son olarak Moskova yönetimi, Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gazı süresiz olarak kesti.

Kremlin dün yaptığı açıklamada Rusya'nın Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzının, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Moskova'ya karşı yaptırımları kaldırmadıkça tam olarak devam etmeyeceğini açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Gaz arzında yaşanan problemlerin nedeni Almanya ve İngiltere de dahil diğer ülkelerin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar" dedi.

YAPTIRIMLAR KALKARSA AKIŞ SAĞLANIR

Yaptırımların, Alman Siemens şirketinin Portovaya gaz istasyonunda sürdürdüğü bakım çalışmalarını zorlaştırdığını da belirten Peskov, "Gaz akışındaki sorunların başka bir nedeni yok" dedi. Peskov ayrıca, yaptırımların kaldırılması halinde, onarımların kolaylıkla tamamlanabileceğini ve akışın yeniden sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Gazı kesilen Avrupa'ya Rusya'dan videolu tehdit: Bu kış zor geçecek

RUSYA'DAN AVRUPA'YA TEHDİT VİDEOSU

Rusya'nın gazı kesmesi Avrupa'da yaklaşan kış ayları öncesinde tedirginliğe neden olurken ülkeler gaz tedariği sağlayabilecekleri yeni arayışlar içine girdi. Avrupa'nın tedirgin olmuşluğundan daha da faydalanarak üstlerine gitmek isteyen Rusya, Peskov'un açıklamalarının ardından bir de doğal gaz akışını kesmeye yönelik Avrupa'ya tehdit gibi bir video paylaştı.

Gazı kesilen Avrupa'ya Rusya'dan videolu tehdit: Bu kış zor geçecek

"Bu kış zor geçecek" başlığıyla servis edilen 2 dakikalık videoda Rusya, gazın kesilmesiyle etkili olacak soğukların Avrupa'yı nasıl donduracağına ilişkin görüntüleri paylaşarak yaptırımların bir an önce kaldırılması tehdidinde bulundu.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...