Tgrt Haber

Gazze için yeni 'ateşkes' gelişmesi! Mossad ve CIA pazarlıkta

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
10 Mart 2024 07:03 - Güncelleme : 10 Mart 2024 07:17
Gazze için yeni 'ateşkes' gelişmesi! Mossad ve CIA pazarlıkta

Mossad Başkanı Barnea ile CIA Başkanı Burns, esirlerin takası için Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasını görüşmek üzere bir araya geldi.

İsrail’in insanlık dışı saldırılarının sürdüğü Gazze Şeridi’nde ateşkese yönelik gerçekleştirilen temaslar devam ediyor. Ramazan ayı öncesi ateşkes​ sağlanması çabaları şu ana dek sonuçsuz kmalırken bağlanamazken  yeni bir görüşme haberi dikkatleri bölgeye çevirdi.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Mossad​ Başkanı David Barnea​ ile CIA Başkanı William Burns’ün esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasını görüşmek üzere bir araya geldiği duyurdu.

MOSSAD AÇIKLAMA YAPTI

Mossad tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Arabulucularla temas ve işbirliği, süreç içerisinde oluşan boşlukları daraltmak ve anlaşmaya varmak için her zaman devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

GEÇİCİ LİMAN İÇİN SÜRE VERİLDİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Gazze sahiline insani yardım ulaştırmak amacıyla kurmayı planladığı geçici limanın inşasının 60 günü bulabileceğini açıkladı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD Savunma Bakanlığının liman projesini Gazze’de ABD askeri varlığı olmadan açık denizden yürüteceğini vurgulayarak, “Zamanlama açısından bunu mümkün olduğu kadar çabuk ayarlamaya çalışıyoruz, ancak planlamanın ve yürütmenin birkaç hafta süreceğini tahmin ediyoruz. Operasyona başladıktan sonra, teslim edilen yardımın miktarı birçok değişkene bağlı olacak ve muhtemelen zaman içinde artacaktır. Teslimatların Gazzelilere günde 2 milyondan fazla öğün sağlamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...