Tgrt Haber

Gazze’de açlık ve susuzluk had safhada: Filistinliler içecek bir yudum su ve çorba dahi bulamıyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Aralık 2023 19:10 - Güncelleme : 09 Aralık 2023 19:37

İsrail işgali altındaki Filistinliler, içecek temiz bir su ve bir kaşık çorba dahi bulmakta zorlanıyor. Gazze’ye ulaşan kısıtlı yardım ise yöre sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bombardımanı devam ediyor. Gazze Şeridi’nde binlerce Filistinli​ saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığını için açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya.

“YARALILAR HASTANEYE ULAŞAMIYOR”

Gazze'deki Nasser Hastanesi'ne sığınan Filistinliler de zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor. Gazze'nin güney kesimindeki Han Yunus​ kentinde bulunan hastanenin Müdürü Akkad ise yaptığı açıklamada, hastanenin ve bölgedeki yaralıların durumuyla ilgili kritik açıklama yaptı. Yusuf el-Akkad, bazı yaralıların İsrail'in saldırıları nedeniyle hastaneye ulaşamadığı için sokaklarda kaldığını, sağlık ekiplerinin de hedef alındığı için yaralılara ulaşamadığını belirtti.

"Hastanedeki durumlar felaket ötesi. Yüzlerce yaralı ve hasta yeterli sayıda yatak olmadığı için yerlerde yatıyor." diyen Akkad, hastaneye her dakika onlarca hasta geldiğini ve hastanenin kapasitesinin yeterli olmadığını ifade etti. Gazze Avrupa Hastanesi'nin, Gazze'nin her yerindeki sağlık kurumlarından buraya sevklerin yapıldığı bir ihtisas hastanesi olduğunu kaydeden Akkad, normal şartlarda yaralı ve hastaları tedavi edecek yeterliliğe sahip olduklarını aktardı.

Filistinliler açlık ve susuzlukla mücadele ediyor.

Gazze Şeridi​'nin Han Yunus kentindeki Nasser Hastanesi, devam eden İsrail bombardımanı nedeniyle yerlerinden edilen çok sayıda Filistinlinin sığınağı haline geldi.

AÇLIKLA MÜCADELE

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’nde binlerce Filistinlinin açlık ve susuzluk riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Deir Al Balah kentinde bir çadır kampta yaşayan yerinden edilmiş Gazzeliler, kısıtlı imkanlarla ve zor şartlar altında mücadele ediyor. Hayırseverler, çadır kampa sığınan Filistinlilere çorba dağıttı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...