Tgrt Haber

Gazze'de can kaybı 30 bine dayandı! İsrail güçlerinden geriye Mevasi'de cesetler kaldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Şubat 2024 12:55 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 13:17

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 138. gününde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 29 bin 313'e yükseldi. 

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle Gazze'ye 138 gündür bombalar yağdıran İsrail, son 24 saatte 118 Filistinliyi katletti. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgedeki can kaybının 29 bin 313'e çıktığını duyurdu. İsrail güçlerinin saldırılarında yaralananların sayısı ise 69 bin 333'e ulaştı. 

Gazze'de can kaybı 30 bine dayandı! İsrail güçlerinden geriye Mevasi'de cesetler kaldı - 1. Resim

Sağlık Bakanlığının açıklamasında halen enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

Gazze'de can kaybı 30 bine dayandı! İsrail güçlerinden geriye Mevasi'de cesetler kaldı - 2. Resim

İSRAİL GÜÇLERİ ARKALARINDA CESETLER BIRAKARAK ÇIKTI

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin daha önce "güvenli" olduğunu iddia ettiği El-Mevasi bölgesinden ardında çok sayıda ceset bırakarak çekildi.

İsrail güçleri dün gece girdiği Han Yunus'un batısında yer alan Mevasi bölgesi ile kuzeydoğusundaki El-Karara Limanı çevresinden 10 saat süren saldırılarının ardından çekildi. İsrail ordusunun çekilmesinin ardından yollarda, tarım arazilerinde çok sayıda Filistinlinin cesetlerinin olduğu görüldü.

Gazze'de can kaybı 30 bine dayandı! İsrail güçlerinden geriye Mevasi'de cesetler kaldı - 3. Resim

Söz konusu Filistinlilerin ateşli silahlarla vurularak öldürüldükleri anlaşılırken, bölgedeki yollar, evler ve altyapıda oluşan büyük yıkım da dikkati çekti.

İsrail ordusu dün gece Han Yunus'un batısında yer alan Mevasi bölgesine girmişti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, Mevasi'deki saldırılarda en az 26 kişinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...