Tgrt Haber

İsrail binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne göz dikti! Boşaltın çağrısı sonrası çevresi bombalanıyor...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
28 Ekim 2023 14:00 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 17:01

İsrail, Gazze'ye 22 gündür bomba yağdırırken saldırılar dün gece bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. Çeşitli bölgelere yapılan hava saldırılarında 130'dan fazla sivil hayatını kaybederken İsrail gözünü binlerce sivilin can havliyle sığında Şifa Hastanesi'ne dikti. Ordu Sözcüsü Hagari'nin Hamas savaşçılarının hastanede saklandığı iddiası sonrası Filistin Kızılayı hastane çevresinin bombalandığını açıkladı. İşte bölgede anbean yaşananlar...

İsrail ordusu, 22 gündür yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni gece gündüz bombalıyor. Gazze’nin her bölgesini hedef alan İsrail saldırıları, dün akşam bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. İsrail'in elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlığa bürünen Gazze'de gökyüzünü sık sık atılan bombaların ateşi aydınlattı.

Ancak bölgedeki şu sıralar en büyük endişe binlerce sivilin can havliyle sığındığı Şifa Hastanesi'nin hedef gösterilmesi.

ORDU SÖZCÜSÜ TEHDİT ETMİŞTİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi'nden Hamas'ın saldırı düzenlediğini savunarak, hastanelerin "terör amaçlı olarak kullanıldığında uluslararası hukuka göre korunma statüsünü kaybedeceği" iddiasında bulundu.

HASTANE ÇEVRESİ BOMBALANIYOR

Bu gelişmelerin ardından bugün hastane çevresi bombalanmaya başladı. Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin, Gazze’deki Kudüs Hastanesini bombalayacakları tehdidinde bulunarak, acilen boşaltmalarını istediğini ve sabahtan bu yana hastane çevresinin vurulduğunu duyurdu.

Kızılaydan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail güçleri Gazze’deki Kudüs Hastanesi'ni bombalayacakları tehdidinde bulunarak acilen boşaltmamızı istedi. Sabahtan bu yana hastanenin çevresi vuruluyor." ifadesi kullanıldı.

PATLAMA SESLERİ İSRAİL'DEN DUYULDU

İsrail hava araçları yaklaşık bir saat boyunca bölgeye arka arkaya bombalar bıraktı. Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail'in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim'den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade etti. İsrail ordusu, bölgeyi hava saldırılarının yanı sıra obüsle de vurdu. Öte yandan abluka altındaki Gazze Şeridi ile iletişimin kesildiği bildirildi. Filistin telekomünikasyon şirketi "Jawwal", sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu.

İsrail binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne göz dikti! Boşaltın çağrısı sonrası çevresi bombalanıyor...

KARA HAREKATI İÇİN NET MESAJ

İşgal askerlerinin Gazze'ye karadan saldırı planı hakkında açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'dan çatışamaların seyrini değiştirecek bir açıklama geldi. Kara saldırılarının genişleyeceğini belirten Netanyahu "Kara operasyonunun genişletilmesi oy birliği ile kabul edildi" dedi.

Netanyahu, savaşta 2. adıma geçtiklerini söyledi ve Hamas'ı yeneceklerini öne sürdü. Netanyahu ayrıca savaş suçu işlemediğini öne sürerek, "Bizi savaş suçları işlemekle itham etmeyin. Eğer askerlerimizi savaş suçları işlemekle itham edebileceğinizi sanıyorsanız, bu ikiyüzlülüktür. Biz dünyanın en ahlaklı ordusuyuz" ifadelerini kullandı.

İşte anbean yaşanan son gelişmeler...

16.57: İsrail saldırısı ve ablukası altındaki Gazze Şeridi’ne yiyecek, ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan 10 tırlık yardım konvoyu Refah Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı.

16.09: İsrail ordusu, abluka ve yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki kara operasyonlarına devam ettiğini ve Hamas’ın bazı silahlı unsurlarını öldürdüğünü duyurdu.

GAZZE'DE ROKET SİRENLERİ ÇALIYOR

16.00: İsrail basınında yer alan haberlere göre, Gazze Şeridi sınırına yakın bazı topluluklarda roket sirenleri gün boyunca istikrarlı bir şekilde çalmaya devam ediyor. Bölge sınırına yakın kasabaların çoğu büyük ölçüde boşaltıldı.

15.35: Sınırı geçen İsrail ordusuna ait tanklar, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesi yakınındaki tarım arazilerine konuşlandırıldı.

Sınırı geçen İsrail ordusuna ait tanklar, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesi yakınındaki tarım arazilerine konuşlandırıldı.

''ATEŞİ KESİN''

15.20: Papa Franciscus, "Gazze'de insani yardımın sağlanmasına alan açılmalı, rehineler derhal serbest bırakılmalı. Silahları bırakma ihtimalinden kimse vazgeçmesin. Ateşi kesin!" dedi.

15.12: Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in Gazze'deki Kudüs Hastanesini bombalama tehdidiyle ilgili olarak derin endişe duyduklarını açıkladı.

FİLİSTİN KIZILAYI: TEHDİT ALIYORUZ

14.15 Filistin Kızılayı, Gazze’de bulunan Al-Quds Hastanesi’ne saldırı olacağı ve tahliye edilmesi konusunda tehdit edildiklerini açıkladı. Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, 'Filistin Kızılayı, işgal makamlarından Gazze Şeridi'ndeki Al-Quds Hastanesi'nin bombalanacağı gerekçesiyle derhal boşaltılması yönünde ciddi tehditler aldı. Bu sabahtan beri hastanenin 50 metre uzağına baskınlar düzenleniyor' denildi.

GAZZE'DE CAN KAYBI 8 BİNİ AŞTI

14.00 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı 'İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 302 artarak 8 bin 5'e yükseldi' dedi. Açıklamada  ölenlerin 3 bin 342'sinin çocuk, 2 bin 62'sinin kadın olduğu bilgisine yer verildi.

13.45 BM Genel Sekreteri Guterres Gazze'deki durumun hızla kötüleştiği konusunda uyardı. Guterres 'Gazze'deki durum her geçen saat daha da umutsuzlaşıyor. İsrail'in uluslararası toplum tarafından desteklenen, kritik derecede ihtiyaç duyulan insani bir duraklama yerine askeri operasyonlarını yoğunlaştırmış olmasından üzüntü duyuyorum. Ölen ve yaralanan sivillerin sayısı kesinlikle kabul edilemez. Dünya gözümüzün önünde bir insani felaketin yaşandığına tanık oluyor' dedi.

İSRAİL, SİVİLLERİ TAŞIYAN YOLCU OTOBÜSÜNÜ BOMBALADI

13.03: İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yolcu otobüsünü hedef aldığı saldırıda, ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde 10. Cadde'de sivilleri taşıyan bir otobüsü bombaladığı kaydedildi.

NETANYAHU ÖZÜR DİLEDİ

12.45: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın 7 Ekim saldırıları konusunda güvenlik ve istihbarat servislerini sorumlu tutan ve yoğun tepki çeken sözleri nedeniyle “hata yaptığını” belirterek özür diledi.

12.22:  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın 7 Ekim saldırıları konusunda güvenlik ve istihbarat servislerini sorumlu tutan sözleri nedeniyle ülkedeki siyasetçilerden yoğun tepki aldı.

12.15:  İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne gece boyunca düzenlediği şiddetli saldırılarda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

11.50: Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin, Gazze’deki Kudüs Hastanesini bombalayacakları tehdidinde bulunarak, acilen boşaltmalarını istediğini ve sabahtan bu yana hastane çevresinin vurulduğunu duyurdu.

Kızılaydan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail güçleri Gazze’deki Kudüs Hastanesi'ni bombalayacakları tehdidinde bulunarak acilen boşaltmamızı istedi. Sabahtan bu yana hastanenin çevresi vuruluyor" ifadesi kullanıldı.

10.00: İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), savaş uçaklarının geçtiğimiz gün Gazze Şeridi'nde yaklaşık 450 Hamas hedefini vurduğunu söyledi. IDF'ye göre hedefler arasında Hamas komuta merkezleri, gözlem noktaları ve tanksavar güdümlü füze fırlatma pozisyonları yer aldı.

09.30: İsrail askeri sözcüsü Al Jazeera'ya, Gazze'nin güneyindeki 'insani çabaların' bugün artacağını söyledi. Sözcü konu ile ilgili herhangi bir ayrıntı vermedi. Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana, Mısır kontrolündeki Refah sınır kapısından kuşatma altındaki bölgeye 87 kamyonun girmesine izin verildi. Ancak bu yardımlar bölgenin ihtiyacının çok altında.

09.00: Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal, Gazze'de iletişim ve internetin kademeli olarak geri döndüğünü duyurdu.

08.24: İsrail ordusunun, Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 130'un üstünde Filistinlinin hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı belirtildi.

08.00: Lübnan'daki Hizbullah, dün İsrail’in sınırında yer alan El-Abad askeri noktasına saldırı düzenlediğini duyurdu.

06.30: Donald Trump, Cumartesi günü Cumhuriyetçi Yahudi kongresinde yaptığı konuşmada, yeniden seçilmesi halinde çoğunluğu Müslüman olan çok sayıda ülkeyi hedef alan tartışmalı seyahat yasağının yeniden uygulanacağına söz verdi. Trump, Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu'nun yıllık zirvesine katılan izleyicilere ''Radikal İslamcı teröristleri ülkemizden uzak tutacağız. Seyahat yasağını hatırlıyor musun? İlk gün seyahat yasağımızı geri getireceğim'' dedi.

06.00: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi İsrail ile Hamas arasındaki savaşı görüşmek üzere Pazartesi günü yeniden toplanacak.

CAN KAYBI 8 BİNİ AŞTI

05.45:  Gazze Şeridi'ndeki sağlık bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana Filistin yerleşim bölgesinde 8 binden fazla kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD'DEN İSRAİL İTİRAFI: GİDEREK YALNIZLAŞIYORUZ

02.25: Demokrat Kongre Üyesi Pramila Jayapal, BM'nin ateşkes oylaması sonrasında ABD'nin 'giderek daha fazla izole edildiğini ve rotayı tersine çevirmesi gerektiğini' belirtti. Jayapal, '140 ülke, İsrail-Gazze savaşında düşmanlıkların sona ermesine yol açacak sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulundu. ABD, BM Genel Kurulu'nda bu karara karşı çıkan yalnızca 14 ülkeden biriydi. Giderek yalnızlaşıyoruz ve rotayı tersine çevirmeliyiz' dedi.

00.21: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ''İsrail, Filistinli mahkumları serbest bırakırsa, elimizdeki esirleri bırakırız'' açıklamasını yaptı.

İRAN'DAN YENİ CEPHE AÇIKLAMASI 

23.59 Kassam Tugayı, İsrail'e ait bir zırhlı aracı kornet füzesi ile hedef aldı.

23.10 Netanyahu 7 Ekim'in intikamını alacağını söylerken savaş suçu işlemediğini öne sürerek, "Bizi savaş suçları işlemekle itham etmeyin. Eğer askerlerimizi savaş suçları işlemekle itham edebileceğinizi sanıyorsanız, bu ikiyüzlülüktür. Biz dünyanın en ahlaklı ordusuyuz" ifadelerini kullandı.

22:12 Hamas'tan yapılan açıklamada, "İsrail'in elindeki tüm esirleri bırakması karşılığında, Hamas da elindeki esirleri bırakacağı bir anlaşmayı hemen yapmaya hazır" ifadelerine yer verildi. 

21.55 Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucusu Elon Musk, sahibi olduğu uydu iletişim ağı Starlink'in Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunması kararına İsrail'den cevap geldi. İsrail İletişim Bakanı, "Elon Musk'un uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze'de internet sağlama girişimiyle mücadele edeceğiz" dedi. 

22.51 İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ni hedef alma seçeneğinin halen masada olduğunu açıkladı.

21.50 İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu kara operasyonu ile ilgili, "Kara operasyonunun genişletilmesi o birliği ile kabul edildi" dedi. Netanyahu ayrıca savaşta 2. adıma geçtiklerini belirtti. 

21.00 İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, Gazze Şeridi’nde büyük bir kara operasyonu düzenlenmeleri gerektiğini belirterek, "Düşmanı ortaya çıkarmak için büyük bir güçle topraklarına girmekten başka çare yok" ifadelerini kullandı.

20.46 UNICEF İcra Direktörü Catherine Russel, İsrail'in saldırıları sonrası, "Gazze'de durum korkunç, derhal insani ateşkes talep ediyoruz" dedi. 

17.00: Elon Musk sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, sahibi olduğu uydu iletişim ağı Starlink'in Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı.

Elon Musk, "Starlink, Gazze'de uluslararası alanda tanın yardım kuruluşlarıyla bağlantıyı destekleyecek. Birleşmiş Milletleri (BM) ve uluslararası alanda tanınan diğer yardım gruplarını destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

16.45: Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Gazze'de yaşananlar Batılı ülkelerin iki yüzlü siyasetlerinin sonucudur. İslam ülkeleri birlik içerisinde bu savaş makinesini durdurabilirler" dedi.

16.20: İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, İsrail'in Gazze'de başlattığı savaşın ABD güçlerini de içine alabileceği uyarısında bulunarak, "Bölgede tüm ABD üsleri ve uçuşları gözlem ve kontrol altındadır. ABD'nin Siyonistlere sağladığı askeri destek operasyonlarını izliyor ve takip ediyoruz" dedi.

16.00: İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'i Gazze'ye yönelik kara harekatı yapmaması konusunda uyararak, "İsrail, Gazze'ye girerse Siyonist rejime karşı yeni cephelerin açılması kaçınılmaz olur" dedi.

GAZZE'DE BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

14.20 Gazze’deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 377 artarak 7 bin 703'e yükseldi" denildi.

13.55 Hamas'ın Gazze'de tuttuğu rehinelerin aileleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın kendileriyle görüşmemesi halinde protestoya başlayacaklarını duyurdular.

İSRAİL'İN ASKERİ ÜSSÜ BOMBALANDI

13.47: Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinli sivilleri hedef almasına karşılık Zikim Askeri Üssü'nü bombaladıklarını duyurdu.

İsrail binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne göz dikti! Boşaltın çağrısı sonrası çevresi bombalanıyor...

KARA HAREKATINA ADIM ADIM...

12.30: İsrail ordusu, sınırda hareketli dakikalar geçiriyor. Topyekün bir kara harekatı için hazırlıklarını sürdüren İsrail, tanklarla Gazze sınırında devriye geziyor.  Operasyonların şiddetini artıran İsrail'in topyekün bir kara operasyonunu başlatması an meselesi.

İsrail binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne göz dikti! Boşaltın çağrısı sonrası çevresi bombalanıyor...

Ayrıca sabah saatlerinde Gazze sınırında bulunan Sderot kentindeki Anadolu Ajansı muhabiri, sınırın İsrail tarafında zaman zaman tank hareketliliği görüldüğünü aktardı.

İsrail binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne göz dikti! Boşaltın çağrısı sonrası çevresi bombalanıyor...

SAVAŞI BELGELEMEK ZORLAŞTI

11.26: Uluslararası Af Örgütü Gazze'de savaş suçlarını belgelemenin zorlaştığına dikkati çekti. 

Örgüt, Gazze'de sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesilmesiyle ilgili, "Bu, kritik bilgilere, Gazze'deki Filistinlilere yönelik insan hakları ihlalleri ile savaş suçlarına ilişkin kanıtlara ulaşmamızın, direkt olarak bu ihlallere maruz kalanlardan duymamızın daha da zorlaşması anlamına geliyor." açıklamasını yaptı.

11.21: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze'deki personelleri ve sağlık tesisleriyle hala iletişim kuramadıklarını, çalışanlarının güvenliği konusunda endişeli olduğunu belirtti.

9.46: İsrail’in Gazze sınırında bulunan Sderot kentindeki AA muhabiri, sınırın İsrail tarafında zaman zaman tankların hareketinin görüldüğünü aktardı.

09.30: Al Jazeera'da yer alan habere göre, Fransa'nın İsrail büyükelçisi, kapalı bir oturumda kendisine İsrail'in savaşın ikinci aşamasına doğru ilerlediğinin söylendiğini açıkladı.

İsrail askeri sözcüsü Binbaşı Nir Dina, ordunun Gazze şeridindeki kara operasyonlarına devam ettiğini duyurdu.

09.14: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarını yoğunlaştırırken Lübnan topraklarından İsrail'e roket atılma girişimine karşılık savaş uçaklarının Hizbullah'a ait askeri hedefleri vurduğunu duyurdu.

150 YER VURULDU

08.55: İsrail ordusu, gece boyunca, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 150 yerin hava saldırılarıyla vurulduğunu bildirdi.

Açıklamada, vurulan yerler arasında yer altı tünelleri ve altyapısı gibi hedefler olduğu, çok sayıda Kassam Tugayları mensubunun öldürüldüğü savunuldu.

08.00: İsrail'in dün geceki kara saldırılarıyla ilgili bir açıklama yapan Hamas Lideri Ali Baraka, "İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne üç cepheden başlattığı kara saldırısının başarısızlıkla sonuçlandı. Düşman saflarında asker ve teçhizat açısından ağır kayıplar yaşanmaktadır. Düşman, Filistin direnişinin birçok cephede hazırladığı pusuya düştü. Saldırıyı püskürtmek için Kornet füzeleri ve Yasin füzeleri kullanıldı, düşmanın yeniden denemesini bekliyoruz. İşgalci İsrail, yaralıları ve ölüleri savaş alanından tahliye etmek için helikopterleri kullandı" dedi.

İsrail binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne göz dikti! Boşaltın çağrısı sonrası çevresi bombalanıyor...

06.21: İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin halkına acil yardım ve uluslararası koruma sağlanmasının gereğini belirtti ve uluslararası toplumu Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının durması konusunda sorumluluk almaya çağırdı.

05.48: Dünya Gıda Programı (WFP), insani operasyonlarının kapsamını genişletmesi ve gelecek 2 ay içinde 1,1 milyon kişiye gıda yardımı ulaştırabilmesi için Gazze'ye her gün 40 tırın giriş yapması gerektiğini belirtti.

04.54: Arap Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda alınan "Gazze’de kalıcı insani ateşkes çağrısı" kararını memnuniyetle karşılayarak, bunun ,"uluslararası toplumun gerçek iradesini yansıttığı" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'Lİ YAHUDİLERDEN ATEŞKES ÇAĞRISI

04.25: ABD’de, barış yanlısı Yahudi gruplar, İsrail'in Gazze operasyonunu durdurması için New York'taki ünlü Grand Central tren garını işgal ederek "acil ateşkes" çağrısında bulundu.

FİLİSTİN'DEN DÜNYAYA ÇAĞRI

02.50: Filistin yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda alınan "Gazze’de kalıcı insani ateşkes çağrısı" kararını memnuniyetle karşılarken, dünya ülkelerinin bu karara uyarak İsrail'i ateşkes ilan etmeye zorlamasını istedi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA PROTESTO

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında protesto edildi. İsrail aleyhine slogalar atılırken, ateşkes çağrısı yapıldı.

İsrail binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne göz dikti! Boşaltın çağrısı sonrası çevresi bombalanıyor...

FAHRETTİN ALTUN'DAN KINAMA

02.08: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail'in Gazze'yi dış dünyaya bağlayan tüm uluslararası iletişim kanallarını engellemeyi amaçlayan karartma uygulaması, açıkça savaş suçu işleme niyetini göstermektedir. Bu, İsrail'in sivillerin hayatlarını mahvettiğine dair çirkin gerçeği gizleme girişimidir." ifadelerini kullandı.

02.03: Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesini hedef göstermesinin ardından "Hastaneleri hedef almanın hiçbir haklı nedeni yoktur." açıklamasında bulundu.

'KARA HAREKATI DEĞİL'

01.36: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırına yönelik operasyonun, "resmi bir kara harekatı olmadığını" açıkladı.

01.34: Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, abluka altındaki Gazze Şeridi'yle ilgili "İsrail için kırmızı çizgiler koymuyoruz" dedi.

01.12: İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda alınan kararla 120 ülkenin Gazze'de acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunmasıyla ilgili olarak "alçakça çağrı" ithamında bulundu.

IRAK'TA SELALAR OKUNDU

00.55: İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını yoğunlaştırması üzerine Irak'ın başkenti Bağdat ve Kerkük kentindeki camilerde selalar okundu, Gazzeliler için dua edildi.

00.38: İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarına "zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi" tavsiyesinde bulundu.

00.37: Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), "Gazze'deki bazı Filistinli meslektaşlarımızla irtibatı kaybettik. Şifa Hastanesine sığınan hastalar, sağlıkçılar ve binlerce aile için endişeliyiz." açıklamasında bulundu.

00.24: Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russel, Gazze'deki meslektaşlarıyla irtibatı kaybettiklerini bildirerek, Gazze'deki bir milyon çocuğun tarifsiz bir dehşet gecesi daha yaşayacak olmaları konusunda son derece endişeli olduğunu söyledi.

00.22: İsrail ordusu, cuma günü, hava kuvvetlerinin Kızıldeniz bölgesindeki bir hava saldırısını engellediğini doğruladı.

00.21: Hava saldırıları sonucu Gazze kentinin farklı bölgelerinden alev dumanlar yükseldi.

22.53: BM Genel Kurulu, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" çağrısında bulunarak, çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...