Tgrt Haber

Gazze'de her 5 dakikada 1 ölüm! Trajedide 11. gün! 3 bin Filistinli hayatını kaybetti, 12 bin 500 kişi yaralandı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
17 Ekim 2023 19:34 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 00:08
Gazze'de her 5 dakikada 1 ölüm! Trajedide 11. gün! 3 bin Filistinli hayatını kaybetti, 12 bin 500 kişi yaralandı

İsrail, 7 Ekim'de başlayan çatışmanın 11'inci gününde Filistin halkını bombalamayı sürdürdü. Şu ana dek 3 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 12 bin 500 kişi yaralandığı belirtilirken; Gazze'de bir hastanenin vurulması sonucunda en az 500 kişi yaşamını yitirdi.

Orta Doğu'daki kanlı trajedide 11. güne girildi. İsrail ordusunun, 7 Ekim'de Hamas​'ın saldırıları sonrası Gazze​'ye yönelik başlattığı ağır bombardımanda bilanço ner geçen gün daha da ağırlaşıyor.

GÜN BOYU BOMBA YAĞDI 

Anadolu Ajansı'nın derleği haberlere göre; Gazze'deki sağlıkla ilgili kaynaklardan alınan bilgilere göre, Han Yunus bölgesini hedef alan hava saldırıları sonucu Gazze'deki Nasır Tıp Kompleksi'ne çok sayıda yaralı geldi.

Filistin​ haber ajansı WAFA, İsrail'in, savaş uçakları, gemileri ve topçu atışlarıyla Gazze Şeridi'ne saldırılarının geceden gündüze devam ettiğini aktardı.

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki sivil nüfusun gitmesini istediği Han Yunus ve diğer bölgeleri de bombaladığı duyuruldu.

İNSANLIK DRAMI İSTATİSTİKLERE YANSIDI

İsrail'in düzenlediği saldırılarda 3 bin Filistinli hayatını kaybetti, 12 bin 500 kişi yaralandı. İsrail'in saldırılarında her 5 dakikada 1 Filistinli hayatını kaybediyor. İstatistiki verilere göre Gazze'de her bir saatte 3 Filistinli çocuk can veriyor. 

İSRAİL - FİLİSTİN GERİLİMİNDE SAAT SAAT YAŞANANLAR 

21.42: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in hastane katliamına sert tepki göstererek, "Bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum" dedi.
 
21.23: Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti.
 
20.29: İsrail, Gazze Şeridi'nde hastane vurdu. Saldırı sonucu en az 500 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
19.31: Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de El-Megazi Mülteci Kampı'nda BM'ye bağlı bir okulun hedef alınması sonucu en az altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

18.25: Gazze Sağlık Bakanlığı Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bine, yaralanan kişi sayısı ise 12 bin 500'e yükseldiğini açıkladı.

17.35: Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, elektriğin kesilmesi nedeniyle hastanelerin "gerçek bir çöküş durumuna" girdiğini duyurdu.

16.27: Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan El-Kerame Hastanesinin, İsrail'in hava saldırıları sonucu hizmet dışı kaldığı bildirildi.

15.28: İşgalci İsrail ordusu, Lübnan topraklarından iki antitank füzesiyle sınırdaki Yiftah yerleşim bölgesine saldırı düzenlendiğini ve orduya ait noktalara da hafif silahlarla ateş açıldığını aktardı.

14.48: İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, "İsrail saldırıları devam ederse Müslümanları ve direniş güçlerini kimse durduramayacak” ifadelerini kullandı. 

14.33: İsrail eski iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Başkanı Yakov Peri, İsrail hükümetinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirler için Hamas'a aracılar vasıtasıyla mesaj gönderdiğini ancak henüz yanıt gelmediğini söyledi. 

MACRON'DAN İSRAİL'E ZİYARET 

13.05: Düzenlediği basın toplantısında 'İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyorum, ancak bu hak uluslararası hukuka uyumlu olmalıdır' diyen Fransa lideri Emmanuel Macron, İsrail'e gideceğini bildirdi. Macron ne zaman gideceği hakkında ise bir bilgi vermedi. 

11.58: İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da aralarında eski Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk ile eski milletvekilleri ve Hamas yetkililerinin de olduğu 70 Filistinliyi gözaltına aldı. 

11.52: Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki sağlık hizmetlerine yönelik 41 teyit edilmiş saldırı düzenlediğini açıkladı.  

09.00 İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü, ABD Başkanı Joe Biden'ın yarın İsrail'e yapacağı ziyaretin Gazze'deki kara operasyonunu geciktirmesini veya karmaşık hale getirmesini beklemediğini söyledi.   

06.30: New York Times'ın (NYT) İsrail'in ABD'den acil askeri yardım olarak 10 milyar dolar talep ettiğini yazdı. NYT haberini bu talebe aşina olan üç yetkiliye dayandırdı. NYT'ye göre, yardım paketi şu anda Beyaz Saray ile koordineli olarak Kongre tarafından hazırlanıyor.   

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...