Tgrt Haber

Gazze'de ilk çocuk felci vakası! Aşısız bebekte tespit edildi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
17 Ağustos 2024 00:36 - Güncelleme : 17 Ağustos 2024 00:39
Gazze'de ilk çocuk felci vakası! Aşısız bebekte tespit edildi

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nde Deir el-Balah kentinde ikamet eden ve henüz aşı yapılmamış 10 aylık bir bebekte ilk çocuk felci vakası gerçekleşti. 

İsrail’in saldırıları altında hayatta kalma mücadelesi veren Filistinliler​, aynı zamanda bulaşıcı hastalıklarla da karşı karşıya. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde teyit edilen ilk çocuk felci​ vakasının Deir el-Balah şehrinde, aşı yapılmamış 10 aylık bir bebekte tespit edildiği belirtildi.

"SORUMLUSU İSRAİL"

Bakanlık, Birleşmiş Milletler’in (BM) Gazze'de 25 yıldır görülmediğini bildirdiği hastalığın yeniden ortaya çıkmasından, İsrail’in saldırılarının ve bunun sonucunda sağlık altyapısının tahrip olmasının sorumlu olduğunu ifade etti.

BM daha önce de, hastalığın yerinden edilmiş insanlar arasında yayılma olasılığı nedeniyle çocuk felci aşılama kampanyası yürütmek için ateşkes çağrısı 

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...