Tgrt Haber

Gazze'de insani yardım konvoyu hedefte! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2023 23:04 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 00:01
Gazze'de insani yardım konvoyu hedefte! 

Son dakika haberi: Uluslararası Kızılhaç örgütü, Gazze'de hayat kurtaran tıbbi malzeme taşıyan bir insani yardım konvoyuna bilinmeyen bir yönden hedef alındığını açıkladı. Konvoyun sağlık tesislerine malzeme taşıdığı belirtildi. 

Uluslararası Kızılhaç örgütü, Gazze​'de hayat kurtaran tıbbi malzeme taşıyan bir insani yardım​ konvoyuna hedef alındığını bildirdi. Saldırıda beş kamyon ve iki Kızılhaç aracından oluşan insani yardım konvoyu, sağlık tesislerine malzeme taşıdığı öğrenildi. Konvoya kimin ateş ettiğini veya yangının hangi yönden geldiğini ise henüz bilinmiyor. 

"PERSONELLERİMİZİN ÇALIŞABİLECEĞİ BİR KOŞUL DEĞİL" 

Gazze'deki alt delegasyonunun başkanı William Schomburg, "Bunlar insani yardım personelinin çalışabileceği koşullar değil" dedi.

Schomburg, "İhtiyacı olan sivillere acil yardım ulaştırmak için buradayız. Hayati önem taşıyan yardımların tıbbi tesislere ulaşmasını sağlamak, uluslararası insancıl hukuk kapsamında yasal bir zorunluluktur" ifadelerini kullndı. 

Öte yandan silah seslerinin ardından konvoyun rotasını değiştirdiğini ve tıbbi malzemeleri teslim ettiği Al-Shifa hastanesine ulaştığını söyledi. Konvoyun, içinde ağır yaralı hastaların bulunduğu altı ambulansa Mısır'a giden Refah geçişine kadar eşlik ettiği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...