Tgrt Haber

Gazze'de İsrail askeri gizemli hastalık nedeniyle öldü enfeksiyon bölgede yayılıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: KAN News
27 Aralık 2023 15:38 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 15:38
Gazze'de İsrail askeri gizemli hastalık nedeniyle öldü enfeksiyon bölgede yayılıyor

Gazze'de gizemli bir mantar enfeksiyonu yayılmaya başladı. Savaş süresince en az 10 askere bulaşan enfeksiyon dün bir İsrailli askerin ölümüne neden oldu. Hastalığın Hamas'ın tünellerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılıyor.

İsrail, Gazze​'ye 82 gündür bombalar yağdırırken şimdiye kadar 20 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Bölge adeta bir kan gölüne dönerken çeşitli hastalıklar da yayılmaya başladı. Gazze'de yaralanan bir İsrail askeri dün gizemli bir mantar enfeksiyonu​ nedeniyle öldü.

İsrail'in saldırıları boyunca en az 10 askere, çeşitli enfeksiyonlar bulaştığı açıklandı. KAN News'in haberine göre, bir İsrail askeri, iki hafta önce Gazze Şeridi'nde bulunan tehlikeli bir mantardan etkilendikten sonra öldü.

Asker, uzuvlarından oluşan enfeksiyon kaynaklı yaralardan dolayı hastanede tedavi altına alındı. Hastanede askerin 2 farklı mantar enfeksiyonuna yakalandığı ortaya çıktı. 

HASTALIKLARIN NEDENİ HAMAS TÜNELLERİ Mİ?

İsrail Bulaşıcı Hastalıklar Derneği'nin, Gazze savaşı sırasında askerlerinin enfeksiyon hastalıklarına yakalanma vakalarının artması üzerine İsrail Savunma Güçleri ve Sağlık Bakanlığı'ndan epidemiyolojik uzmanlar önümüzdeki hafta acil bir toplantı yapacağı bildirildi.

Gazze'de İsrail askeri gizemli hastalık nedeniyle öldü enfeksiyon bölgede yayılıyor

Rapora göre, görüşmelerde daha önce İsrail ordusunun bilmediği son enfeksiyonların Hamas tünellerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığına ilişkin incelemeler de yer alacak.

Kaynak: KAN News

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...