Tgrt Haber

Gazze'de İsrail'den korkunç bir katliam daha! 6 bina bombalandı, onlarca kişi öldü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Aljazeera
27 Ekim 2024 06:33 - Güncelleme : 27 Ekim 2024 06:45
Gazze'de İsrail'den korkunç bir katliam daha! 6 bina bombalandı, onlarca kişi öldü

İsrail güçleri, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da altı binayı bombalayarak en az 45 kişiyi öldürdü. Sal

Gazze​'de korkunç birvsoykırım harekatı sürdüren İsrail, bölgedeki katliamlarına bir yenisini dün gece ekledi. İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da 6 binayı bombalayarak ölüm saçtı.


KATLİAMA ABD'DEN TEPKİ GELDİ

Resmi Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahia'daki birçok eve düzenlediği saldırılarda en az 45 kişi hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin İsrail ordusundan herhangi bir yorum ya da Sağlık Bakanlığı'ndan sayımla ilgili resmi bir doğrulama gelmedi.

Gazze'de İsrail'den korkunç bir katliam daha! 6 bina bombalandı, onlarca kişi öldü - 1. Resim


Saldırıya Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nden  (CAIR) tepki geldi. Konsey yayımladığı yazılı ABD'yi Filistin yerleşim yerindeki "tüm bir nüfusun sistematik olarak yok edilmesine" son vermeye çağırdı.

OKULU BOMBALAYIP "HAMAS'IN KOMUTA BERKEZİ" DEDİLER

Öte yandan İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF), Cumartesi-Pazar gecesi, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde eskiden okul olarak kullanılan bir yerleşkede bulunan Hamas komuta merkezini bombaladığını duyurdu.


IDF, X platformunda (eski adıyla Twitter) Hamas'ın kompleksi "silahlı kuvvetlere ve İsrail devletine karşı terörist saldırıları planlamak ve gerçekleştirmek" için kullandığını iddia etti.

Kaynak: Aljazeera

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
şeyhşamilin torunu27 Ekim 2024 08:45

Müslüman milletleri geri bırakan yöneticileri İran'ın havada kaldıramadığı uzaktan kiltlenen hava uçakları dışında hiçmi anka tipi yok hepsi sinema oyunu ölenler nasıl olsa müslüman İran siyonist yönetimin çokta umrundaydı sanki.

yavuzun torunu27 Ekim 2024 08:41

Ne ilginç ABD f15 lerini eski tüm uaklarını kullanan İran'da ırak gibi bir gece yarısı operasyonu ile vurulmuş uçaklarını Amerika uzaktan kapatsın diye neden migler yok neden karşılık verilmedihavada hiçmi heron gibi dronları yoktu İran'ın İran Siyonizmin kuklası İran boşluklrı vuran kukla İran.

Sonraki Haber Yükleniyor...