Tgrt Haber

Gazze'de korkunç katliam! Yüzlerce hamile kadın öldürüldü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Aralık 2023 22:55 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 23:15

Hamas Siyasi Büro üyesi Hamdan yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi'nde hamile kadınlara yönelik katliamlar gerçekleştirdiğini söyledi.

İsrail’in 77 gündür katliamlarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin yakınları, Binyamin Netanyahu​ hükümetinin bir an önce bir esir takası anlaşması yapması talebiyle gösteri düzenledi. Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan​ da esirlerin can güvenliği için savaşın durdurulması gerektiği çağrısını yaptı. Hamdan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, “İsrail ordusu, Gazze Şeridi​'nde hamile kadınlara yönelik korkunç katliamlar gerçekleştirdi” dedi.

“BOŞ TEHDİT”

Hamas​ Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, Lübnan’da Gazze Şeridi’ndeki son duruma ilişkin konuştu. Başkent Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında İsrail savaş kabinesinin “Hamas’ı ortadan kaldırmaya yönelik açıklamalarının boş tehditten başka bir şey olmadığını” söyledi.

“SAVAŞI DURDURMALI”

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar durana kadar esir takası konusunda müzakere yapılmayacağını belirten Hamdan, “İsrail, esirlerini sağ olarak kurtarmak istiyorsa savaşı durdurmalıdır” şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Gazze Şeridi’ne yardım kararını zayıf ve yetersiz bulan Hamdan, “ABD yönetimi 5 gün boyunca BMGK kararının anlam ve değerinin içini boşaltmak için çalıştı” ifadelerini kullandı.

HAMİLE KADINLAR KATLEDİLDİ

Gazze Şeridi sakinlerinin eşi benzeri görülmemiş felaket şartlarda yaşadığını aktaran Hamdan, “BM kurumları Gazze halkının çekmeye devam ettiği acıların sorumluluğunu taşımaktadır. İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde hamile kadınlara yönelik korkunç katliamlar gerçekleştirdi” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...