Tgrt Haber

Gazze kuşatma altında: Nasır Hastanesi'ni boşaltın

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
13 Şubat 2024 20:35 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 20:43

İsrail, Nasır Hastanesi’nin boşaltılmasını istedi. 130 gündür devam eden İsrail saldırıları Gazze'de yıkıma yol açarken, binlerce sivilin sığındığı Nasır Hastanesi de kuşatma altına alındı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu Nasır Hastanesi’nin boşaltılması yönünde bir çağrı yaptı. Ordunun hastanenin boşaltılmasını talep etmesi, bölgede insani bir krizin daha da derinleşmesine işaret ediyor.

SİVİL SIĞINAĞI HASTANE KUŞATMA ALTINDA

Gazze Şeridi​'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi, İsrail saldırılarından kaçan binlerce sivil için son sığınak haline gelmişti. Hastanede sadece hastalar ve yaralılar değil, evlerini terk etmek zorunda kalan siviller de barınıyordu.

Gazze'de kuşatma altında: Nasır Hastanesi'ni boşaltın - 1. Resim

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI​'NDAN ACİL ÇAĞRI

Filistin Sağlık Bakanlığı, kuşatma altındaki hastanenin durumuna dikkat çekerek uluslararası kuruluşları acil yardıma çağırdı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, “Uluslararası kuruluşları, Nasır Tıp Kompleksini korumak ve sağlık görevlileri, yaralılar ve hastaların karşı karşıya kaldığı sağlık ve insani felaketi önlemek için derhal çalışmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, daha önce Nasır Hastanesi’nin yakınındaki bir okulu hedef almıştı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yerinden edilmiş insanlar ayrılırken vuruluyor, öldürülüyor ya da yaralanıyor. Nasır Tıp Kompleksi yönetimi, büyük tehlike nedeniyle ölüleri morga nakledemiyor" denildi.

Gazze'de kuşatma altında: Nasır Hastanesi'ni boşaltın - 2. Resim

İsrail ordusu, Nasır Hastanesi'nin Hamas​ militanları tarafından kullanıldığını iddia ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı ise bu iddiayı reddediyor ve hastanenin sivil bir tesis olduğunu savunuyor.

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...