Tgrt Haber

Gazze'de sağlık sistemi çökmek üzere! Yoğun bakımda yer kalmadı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Ekim 2023 20:38 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 21:07

İsrail ordusunun yoğun bombardımanına maruz kalan Gazze'de sağlık sistemi çöküyor. Bölgedeki tek elektrik santralinde yakıt tükendi. Hastaneler, elektrik ihtiyacını jeneratörlerden karşılamaya çalışıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, yoğun bakım ünitelerinde yaralılar için yer kalmadığını söyledi.

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarının başlattığı Aksa Tufanı​, İsrail'in karşı saldırıyla savaşa dönüşürken çatışmalarda 6. güne girildi.

İsrail, Hamas'ın saldırılarına misilleme olarak geride kalan 5 gün boyunca Gazze​'yi ağır bombardımana tuttu. Elektrik tedarikinin kesildiği Gazze'de ise kriz giderek derinleşiyor. 

'GAZZE'DE SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMEK ÜZERE2

Hastaneler, bölgedeki tek elektrik santralinde yakıtın tükenmesiyle elektrik ihtiyacını jeneratörlerden karşılamaya çalışıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, Gazze şehrindeki Şifa Hastanesi önünde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Gazze’de sağlık sisteminin çökmek üzere olduğunu, tamamen dolu olan yoğun bakım ünitelerinde yaralılar için yer kalmadığını duyurdu.

'TÜM SORUMLULUK İSRAİL'E AİT'

El Kudra, İsrail’in elektrik ve yakıt tedarikini kesmesinin yaralılar için hayati tehdit oluşturduğunu, sağlık ve çevre felaketine yol açtığını söyledi.

Yaşanan insani krizin tüm sorumluluğunun İsrail’e ait olduğunu belirten El Kudra, tıbbi malzemelerin Gazze’ye güvenli geçişinin sağlanması ve yaralıların çok geç olmadan tedavi edilmesi için uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısında bulundu.

Gazze'de sağlık sistemi çökmek üzere! Yoğun bakımda yer kalmadı

İsrail’in sivil yerleşim yerlerini vurması sonucu yaralanan yakınlarını Şifa Hastanesine getiren bir Filistinli, yaşadıklarını anlattı.

İsrail'in saldırısı esnasında uyuduğunu belirten Filistinli, "Uyandığımda ölü ve yaralılar olduğunu gördüm. Oğlumu ve kuzenini enkaz altından çıkardım, komşular gelip onları hastaneye götürmeme yardım etti. İsrail, Filistin direnişine karşı koyamadığı için masum insanları vuruyor" dedi.

Gazze'de sağlık sistemi çökmek üzere! Yoğun bakımda yer kalmadı

İSRAİL: FİLİSTİNLİLERİN TEDAVİSİ YAPILAYACAK

İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını bildirdi.

Yedioth Aharonoth gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanı Arbel, dün Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yazdığı mektubunda, saldırılarda yaralanan Hamaslıların devlet hastanelerinde tedavilerinin durdurulması emrini verdiğini açıkladı.

Mektubunda, "Sağlık sistemi bu zor zamanlarda İsrail askerlerinin tedavisine ve gelecek olana hazırlıklı olmaya odaklanmalıdır" diyen Arbel, kendi rehberliği altındaki kamu sağlığı sisteminin, Hamaslıları tedavi etmeyeceğini duyurdu.

Arbel, konuyla İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) veya İsrail Cezaevi Hizmetlerinin ilgilenmesi gerektiğini, Sağlık Bakanlığı olarak bu kurumlara gereken yardımı yapacaklarını belirterek, bu durumun yerine getirilmesi için Netanyahu'dan acil talimat talebinde bulundu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...