Tgrt Haber

Gazze'de ölüm, Kudüs'te zulüm: Mescid-i Aksa'da Müslümanlara sert müdahale

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
01 Aralık 2023 12:41 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 14:16

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin son bulmasının ardından Gazze'ye bombalar yağmaya devam ederken Kudüs'te de zulüm sürüyor. Mescid-i Aksa kısıtlamaları devam ediyor. Cuma namazı için Aksa'ya gelenlere İsrail güçleri, gaz bombalarıyla müdahale etti.

İsrail ordusu, Gazze'ye bombalar yağdırıp sivilleri katlederken İsrail polisleri de Kudüs'te Müslümanlara zulmü sürdürüyor. Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gidenler içeri alınmadı. İsrail güçleri, sert müdahalelerle Filistinlilere müdahale etti.

Gazze'de ateşkes sonrası katliama yeniden başlayan İsrail, cuma namazı için hazırlık yapan Müslümanlara karşı Kudüs'te Müslümanlara gaz bombalarıyla saldırdı. İsrail polisi, çekim yapmaya çalışan gazetecileri de müdahalede bulundu.

Ellerinde seccade ile namaza gelen Müslümanları hedef alan İsrail güçleri, plastik mermi, gaz ve ses bombası ve TOMA ile hedef aldı.

Gazze'de ölüm, Kudüs'te zulüm: Mescid-i Aksa'da Müslümanlara sert müdahale

BİR FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

İsrail güvenlik güçleri, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen müslümanları kimlik kontrolünden geçirdi. Yalnızca yaşlı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verildi.

Cuma namazı öncesi İsrail polisinin Vadi el-Cevz Mahallesi'nden bir Filistinliyi tutukladığı kaydedildi. Mescid-i Aksa'ya giriş yapamayan Müslümanlar ise Cuma namazını kılabilmek için Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde toplandı.

Gazze'de ölüm, Kudüs'te zulüm: Mescid-i Aksa'da Müslümanlara sert müdahale

Öte yandan İsrail güçleri, cuma günleri için erkenden hazırlanıyor. İsrail güçleri, sabahın erken saatlerinde Mescid-i Aksa'yı barikatlarla abluka altına alıyor, polisler barikatları çevreliyor ve kimseyi bölgeye yaklaştırmıyorlar. Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyenleri İsrail güçleri, ellerinde silahlar ceplerinde gaz kapsülleri ile Müslümanları bekliyorlar.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail ile Hamas arasındaki uzlaşma kapsamında 24 Kasım Cuma günü saat 08.00'de uygulamaya giren "insani ara" bu sabah itibarıyla son buldu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın "insani arayı ihlal ettiği" iddia edildi. Açıklamada, "İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde Hamas'a yönelik operasyonlarına yeniden başladı." ifadesine yer verildi.

Gazze'de ölüm, Kudüs'te zulüm: Mescid-i Aksa'da Müslümanlara sert müdahale

SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'Yİ VURUYOR

Öte yandan Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "insani aranın" sona ermesiyle İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin üzerinde uçmaya başladığı kaydedildi.

Açıklamada, İsrail'e ait askeri araçların Gazze'nin kuzeyine ateş açtığı bilgisine yer verildi.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...