Tgrt Haber

Gazze'deki savaş Mısır'ın güvenliği için büyük tehdit! Seçimi kazanan Sisi'den çağrı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Aralık 2023 10:46 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 10:57
Gazze'deki savaş Mısır'ın güvenliği için büyük tehdit! Seçimi kazanan Sisi'den çağrı

Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Abdulfettah es-Sisi, Gazze'deki savaşın kendi ülkelerinin ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğunu, savaşı durdurmak için tüm çabaları seferber etmeleri gerektiğini söyledi.

Mısır​'daki seçimi kazanarak 2030'a kadar görevi sürdürecek olan Abdulfettah es-Sisi, halkını seçime katılımlarından dolayı takdir ederek başladığı konuşmasında İsrail-Hamas savaşına dikkat çekti. Gazze​'deki savaşın Mısır'ın güvenliğine tehdit oluşturduğunu belirten Sisi,  yeni görev süresindeki zorluklara dikkati çekerek şunları söyledi:

"Bu zorlukların başında doğu sınırımızda (Gazze) devam eden savaş geliyor. Özelde Mısır'ın ulusal güvenliğine, genelde ise Filistin davasına tehdit oluşturması sebebiyle, bu savaşın sürdürülmesini önlemek için tüm çabalarımızı seferber etmemiz gerekiyor.''

Mısır Cumhurbaşkanı, halkın sadece Cumhurbaşkanını seçmek için değil, aynı zamanda Gazze’ye yönelik sürdürülen “insanlık dışı savaşı reddetmelerinin ifadesi olarak oy kullandığını" söyledi.

"Yeni bir cumhuriyet inşa etmeyi sürdürmek için çalışma" sözü veren Sisi, "Ulusal diyaloğumuzu daha etkin ve işlevsel bir şekilde sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki savaş Mısır'ın güvenliği için büyük tehdit! Seçimi kazanan Sisi'den çağrı

SİSİ OYLARIN YÜZDE 89,6'INI ALDI

Mısır Ulusal Seçim Kurulu, 4 adayın yarıştığı, 44,7 milyon kişinin oy kullandığı, yüzde 66,8 katılımın kayda geçtiği seçimlerde Sisi'nin oyların yüzde 89,6'sını aldığını duyurmuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 21 Nisan'da ülkede siyasi diyalog başlatma niyetinde olduğunu söylemiş, ardından 24 Nisan'da Af Komitesi aktif hale getirilmişti. Sisi'nin ilan ettiği ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) dışındaki tüm kesimleri kapsayan ulusal diyalog sürecinin ilk toplantısı 5 Temmuz'da Kahire'de yapılmıştı.

Mısır'da 23 Nisan 2019'da düzenlenen referandumla Anayasada değişiklik yapılarak Sisi'nin 2030'a kadar görevde kalmasının yolu açılmış ve Senato'nun kurulması kararlaştırılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...