Tgrt Haber

Gazze'deki tuzaklar karşısında İsrailli Tuğgeneralden çarpıcı Hamas itirafı

Editör: Murat Makas / Kaynak: Mepa News
03 Kasım 2023 10:43 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 10:55
Gazze'deki tuzaklar karşısında İsrailli Tuğgeneralden çarpıcı Hamas itirafı

Gazze tünelleri karşısında zorlanan İsrail'in Askeri İstihkam Şefi Tuğgeneral Iddo Mizrahi'den Hamas ile ilgili çarpıcı itiraf geldi. Mizrahi, iki büyük tuzağı gündemine alarak Hamas'ın dersine iyi çalıştığını söyledi.

İsrail’in kara harekâtına karşı örümcek ağı gibi tünellere mevzilenen Hamas​, mayın tarlaları ve bubi tuzaklarıyla savunmaya çekildi. Yer altında kilometrelerce uzunluğa sahip, 70 metre derinliğe kadar uzanan tünellere mühimmat ve füze yığan Hamas, İsrail askerlerini ani saldırılarla sessiz püskürtmeyi planlıyor.

''ÇOK İYİ HAZIRLANMIŞLAR''

İsrail Askeri İstihkam Şefi Tuğgeneral Iddo Mizrahi’den Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada çatışmaların gidişatıyla ilgili itiraf geldi. İsrail Askeri İstihkam Şefi Tuğgeneral Iddo Mizrahi, “Burası kesinlikle geçmişe kıyasla mayın tarlaları ve bubi tuzaklarıyla daha yoğun bir şekilde ekilmiş bir arazi. Hamas dersini almış ve kendini çok iyi hazırlamış” dedi.

Gazze’yi yöneten Hamas ve müttefiki Filistinli gruplara bağlı savaşçılarının tünellerden dışarı çıkarak gelen İsrail tanklarına ateş açtıktan sonra geniş yeraltı ağlarına geri döndükleri söyleniyor.

GERİLLA SAVAŞI

Gerilla tarzı savaş, Hamas’ın saklandığı yerleri yukarıdan vurmak için güçlü hava kuvvetlerini kullanan İsrail’i, Filistinli grubu tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan bir kara savaşına zorladı.

İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada çatışmalarda 53. tabur komutanını kaybettiklerini ve kara harekatını yoğunlaştırdığından bu yana ölen toplam İsrail askeri sayısının 18’e yükseldiğini duyurdu.

Gazze'de İsrail'e karşı kullanılan tüneller

Komutan Yarbay Salman Habaka’nın, kara operasyonlarının başladığı Ekim sonundan bu yana öldürülen en üst düzey İsrailli subay olduğuna inanılıyor.

İsrail saldırılarda onlarca Filistinli savaşçıyı da öldürdüğünü ileri sürdü. İsrail Gazze’yi hava saldırılarıyla vurmaya devam ederken askeri yetkililer “Gazze Şehri’nin kapılarına” asker yığdıklarını açıkladı.

Kaynak: Mepa News
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...