Tgrt Haber

Gazzeli çocuklar eylem yaptı: Ekmek rüya oldu, açlık bizi öldürüyor

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Şubat 2024 16:27 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 16:28

İsrail'in ambargosunda Filistinliler açlıkla ve ölüm arasında yaşama tutunmaya çalışıyor. Gazzeli çocuklar protesto düzenleyerek açlığa karşı yardım çağrısı için seslerini duyurmaya çalıştılar.

İsrail'in bombalı saldırılarının yanı sıra gıda yardımlarının girişini de engellemesiyle Filistinli​ halk insani dram yaşıyor.

4 ayı aşkın süredir devam eden saldırılar sebebiyle evlerini terk ederek aileleriyle birlikte Cibaliye Mülteci Kampı​'ndaki bir okula sığınan çocuklar, İsrail'in Gazze​'ye uyguladığı ambargo ve yardımların ulaşmaması nedeniyle yaşanan gıda sıkıntısına karşı gösteri düzenledi. Filistinli çocuklar, ellerinde "saldırılarda ölmeyen açlıktan ölecek, yiyecek bir şeyimiz kalmadı, ekmek rüya gibi oldu ve açlık bizi öldürüyor'' yazılı dövizler taşıdı.

Öte yandan BM Dünya Gıda Programı, güvenli dağıtıma izin veren koşullar oluşana kadar Gazze'nin kuzeyine hayat kurtaran gıda yardımı dağıtımını durdurma kararı aldığını duyurdu.

Gazzeli çocuklar eylem yaptı: Ekmek rüya oldu, açlık bizi öldürüyor - 1. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...