Tgrt Haber

Gazze'ye yardım yollayan İtalyan oyuncu Mısır'da Mahsa Amini engeline takıldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
29 Aralık 2023 13:13 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 13:19

İtalyan oyuncu ve yönetmen Enrique Piñeyro, Gazze'ye yardım taşımak isterken Mısır'ın Mahsa Amini engeline takıldı. Mısır, yardım taşıyan uçağın kuyruğunda Amini'nin resmi bulununca inişe izin vermedi.

Mısır'dan Gazze'ye yardım taşımak isteyen İtalyan oyuncu ve yönetmen Enrique Piñeyro, İran​'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini​'nin resmini uçağın kuyruğunda taşıyınca kriz çıktı. Mısır, uçağın kuyruğunda Mahsa Amini'nin resminin olması nedeniyle iniş izni vermedi. 

Piñeyro, kişisel sosyal medya hesabı X'ten özel uçağının kuyruğunda bulunan Mahsa Amini görselini silmek zorunda kaldıklarını duyurdu. O anların videosunu paylaşan Piñeyro, "Hiçbir kadın başı açık olduğu için öldürülmemeli, kimse bunları söylediği için asılmamalı" diye yazdı.

MAHSA AMİNİ'NİN ÖLÜMÜ VE PROTESTOLAR

Tahran’da geçtiğimiz yıl 13 Eylül’de ahlak polisi olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan Mahsa Amini, 16 Eylül 2022'de hayatını kaybetmişti. Amini’nin memleketi Sakkız kentindeki cenaze merasimi sonrasında başlayan gösteriler ülke geneline yayılmıştı.

Gazze'ye yardım yollayan İtalyan oyuncu Mısır'da Mahsa Amini engeline takıldı

Tahran Emniyet Müdürlüğü Mahsa Amini’nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Amini’nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığını ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğini iddia etmişti.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...