Tgrt Haber

Geç gelen adalet! ABD'de bir kadın suçsuz yere 43 yıl hapis yattı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
23 Temmuz 2024 10:35 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 10:39
Geç gelen adalet! ABD'de bir kadın suçsuz yere 43 yıl hapis yattı

ABD'de 43 yıl boyunca işlemediği bir cinayetten dolayı hapis yatan Sandra Hemme, 64 yaşında suçsuzluğunun kanıtlanmasıyla özgürlüğüne kavuştu.

ABD'de yaşayan Sandra Hemme, 20 yaşında olduğu sırada 1980 yılının Kasım ayında, Patricia Jeschke’yi bıçaklayarak öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Olay yerinde bulunan hiçbir cinayet kanıtının Hemme ile bir bağlantısı olmamasına rağmen polis, kanıtları göz ardı ederek genç kadını tutukladı.

İTİRAFI GEÇERSİZ ÇIKTI

Suçsuzluğunu kanıtlamak için temyiz mahkemesine giden Sandra Hemme'nin, cinayet itirafını ağır uyuşturucu ilaçlar altında 'tek cevap' olarak verdiği ortaya çıktı.

İlaç etkisinde ne dediğini bilmeyen ve durumdan haberi olmayan kadının itirafının geçerli olmadığı ortaya kondu.

Geç gelen adalet! ABD'de bir kadın suçsuz yere 43 yıl hapis yattı - 1. Resim

SUÇSUZ OLDUĞU BELİRLENDİ

Temyiz mahkemesinin hakimi, kadının masum olduğuna dair açık kanıtlar olduğunu, bunlar arasında mahkumiyeti zamanında savunma ekibine verilmeyen kanıtların da bulunduğunu aktardı.

Geç gelen adalet! ABD'de bir kadın suçsuz yere 43 yıl hapis yattı - 2. Resim

Temyiz mahkemesinin kararında suçsuz olduğu belirlenen 64 yaşındaki Sandra Hemme, 43 yıl sonra kız kardeşi, kızı ve torununa kavuştu.

Sandra Hemme'nin, ABD tarihinde en uzun süre haksız yere hapis yatan mahkum olduğuna inanılıyor.

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...