Gerçek kuyrukla dünyaya gelen bebek tıp camiasını şaşırttı! 5.7 cm uzunluğunda kuyruğu gören şaştı
Meksika'da dünyaya gelen bir bebek tıp dünyasını şaşkınlığa uğrattı. Yenidoğan bebek, 5.7 santimetre uzunluğunda gerçek bir kuyrukla beraber doğdu. Anne ve babasının oldukça sağlıklı olduğunu söyledikleri bebek, 2 ayın ardından operasyonla kuyruğundan ayrıldı.
Meksika'da Nuevo Leon'da bir hastanede dünyaya gelen bebek, 5.7 santimetrelik gerçek bir kuyrukla beraber dünyaya gözlerini açtı. Tıp dünyasını şaşırtan bebeğin oldukça sağlıklı olduğunu dile getiren anne ve babası doğum esnasında da bir sorun yaşamadıklarını belirttiler.
bla dünyaya gelen bebek hemen doğumun ardından değil de 2 ay sonra ameliyata alındı ve bebek ile kuyruk birbirinden ayrıldı. Doktorlar, bebekte başka bir rahatsızlık tespit etmeyince ise aynı gün taburcu oldu.
"Paediatric Surgery Case Reports dergisine konuşan Dr. Josue Rueda, Meksika'da bir ilk olan kuyruklu bebeğin kuyruk sokumundan çıkan deri parçasını, "3 ila 5 mm çapında ve 5,7 cm uzunluğunda, yumuşak, ince tüylerle kaplı ve sivri bir uca sahip. Acı çekmeden pasif olarak hareket ettirilebiliyor ancak spontane hareket gösteremiyor" sözleriyle anlattı.
KUYRUKLA BERABER DOĞUMUN NEDENİ
Araştırmalara göre, Meksikalı bebeğin omurgası düzgün bir şekilde oluşmadı bu sebeple kuyruk meydana geldi. Bebeğin yeni doğduğu sırada beyin, kalp, işitme ve idrar testlerine girdiği, gayet sağlıklı olduğu sadece kuyruğu sıkıştırılınca ağladığı belirtildi.
GERÇEK KUYRUK VE YALANCI KUYRUK
Kuyruğu inceleyen ekip, yumuşak dokulu yapının atardamar ve toplardamarlara sahip olduğunu belirledi. Gerçek kuyrukların son derece nadir görüldüğü kaydedilirken, 2017 yılına kadar sadece 195 vakanın tespit edildiği, en büyük kuyruğun 20 cm olduğu ifade edildi.
İnsan kuyruklarını bilim insanları yalancı ve gerçek kuyruk olarak ikiye ayırıyor. Kuyruğa benzeyen yalancı kuyruklar bir omurga problemi veya tümörden kaynaklanıyor. Gerçek kuyruklarda hayvan kuyrukları gibi kemik yerine kas, kan damarları ve sinir bulunuyor. Bu kuyrukların, anne karnında gelişen her embriyonun kuyruk sokumunda üretildiği ve daha sonradan kuyruk kemiğini oluşturmak için vücuda geri çekilen oluşumlardan geldiği düşünülüyor.