Tgrt Haber

Gerçek ortaya çıktı! İsrail’in tünel iddiası elinde patladı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Şubat 2024 18:45 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 19:15

İsrail güçlerinin saldırıları kadar yalan iddiaları da dikkat çekiyor. İsrail'in Hamas'a ait bir tünel olduğunu iddia ettiği yerin su deposu olduğu ortaya çıktı.

İsrail’in Gazze​ şeridindeki saldırıları gece gündüz devam ederken, İsrail ordusu zaman zaman da dezenformasyonla algı yapıyor. İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları boyunca Gazze kentinin kuzeybatısında bulunan Şeyh Hamed bin Halife Al Sani Rehabilitasyon ve Protez Hastanesi ağır hasar gördü.

Gerçek ortaya çıktı! İsrail’in tünel iddiası elinde patladı - 1. Resim

YAĞMUR SUYU DEPOSU ÇIKTI

Binadaki hasara ek olarak İsrail güçleri hastanenin bahçesinde Hamas​'a ait bir tünel olduğunu iddia etmişti. İsrail güçlerinin bölgede yürüttüğü kara harekatını sonlandırmasıyla hastane ve çevresi görüntülendi. Görüntüler İsrail'in Hamas'a ait bir tünel olduğunu iddia ettiği yerin yağmur suyunu depolamak için kullanılan bir su kuyusu olduğunu ortaya çıkardı.

Gerçek ortaya çıktı! İsrail’in tünel iddiası elinde patladı - 2. Resim

BAĞIŞLA KURULMUŞTU

İsrail güçleri hastane binası ve içindeki tıbbi cihaz ve ekipmanların yanı sıra hastaneye giden sokakların ve bölgenin altyapısını da geniş çapta tahrip etti. Katar Dışişleri Bakanlığına bağlı Gazze Şeridi'nin Yeniden İnşası için Katar Komitesi, Gazze Şeridi'nde rehabilitasyon ve protez uzuvlar için Şeyh Hamed bin Halife Al Sani Rehabilitasyon ve Protez Hastanesini 407 milyon dolar değerindeki mali bağışla 2019'da kurmuştu.

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Deyr Belah kentindeki eş-Şuheda Camisi'ne saldırı düzenledi. Bölgede toplanan Filistinliler, saldırı sonucu camide oluşan hasar alanında toplandı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...