Tgrt Haber

Gizemli mumyanın sırrı çözüldü

25 Haziran 2014 18:20
Gizemli mumyanın sırrı çözüldü

Belki de tarihin en gizemli mumyalarından biri o. Onu diğerlerinden ayıran en tuhaf yanı ise 94 yıldır gözlerini açıp kapaması. Doğaüstü olarak yorumlanan bu duruma sonunda bilim dünyası da bir açıklama getirdi.

İtalya'da 1920 yılında 2 yaşında ölen Rosalia Lombardo'nun mumyasının hiç bozulmaması, cesedinin bulunduğu cam tabut içinde 94 yıldır göz kapaklarını açıp kapatması mumyayı gizemli kılmıştı. Ancak son araştırmalar paranormal olarak tanımlanan mumyanın gizemine bilimsel açıklık getirdi. Yakın zamanda Dr. Alfredo Salafia'nın el yazmalarında bulunan formülleri inceleyen İtalyan bilim adamları küçük kızın glicerine, çinko ve klor, salistik asitli bir karışımla mumyalandığını ortaya çıkardı. Mumyanın sergilendiği Capuchin Mezarlığı'nda yapılan araştırmada ise kızın gözlerinin neden açılıp kapandığı belirlendi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...