Tgrt Haber

Gizli belgeler sızdı! ABD, Ukrayna'yı şehir savaşına hazırlamış

05 Mart 2022 14:51 - Güncelleme : 05 Mart 2022 17:17
Üst düzey bir savunma yetkilisine göre, ABD şubat ayında onaylanan 350 milyon dolarlık askeri yardımın yaklaşık 240 milyon dolarını Ukrayna'ya gönderdi.

Amerika'nın Ukrayna'ya gönderdiği silah listesi ABD basınına sızdı. Belgeye göre, Pentagon aralık ayından itibaren uçaklara karşı roketlerin yanı sıra çok sayıda piyade tüfeğini Ukrayna'ya gönderdi. Son bir yılda yüksek miktarda yardımlar da yapıldı. Ayrıca belge, ABD'nin çatışmaların şehir savaşına dönüşeceğini öngördüğünü de gösteriyor.

Üst düzey bir savunma yetkilisine göre, ABD şubat ayında onaylanan 350 milyon dolarlık askeri yardımın yaklaşık 240 milyon dolarını Ukrayna'ya gönderdi.

ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’ya saldırma ihtimaline karşı uzun zamandır hazırlık yaptığını gösteren gizli belgeler basınına sızdı. The Washington Post tarafından haberleştirilen silah teslim evraklarına göre ABD, uzun süredir Ukrayna'ya ciddi silah sistemleri gönderiyor. İletilen silahlar arasında uçaklara karşı füzelerin yanı sıra önemli sayıda piyade silahı da bulunuyor. Listeye göre, aralık ayı başlarında Pentagon Ukrayna'ya bomba imha uzmanı donanımları, pompalı tüfekler, şehir için çatışmalara uygun silah sistemleri ve özel kıyafetler gönderdi. Geçen hafta Biden yönetimi, ilk kez Ukrayna’ya Stinger uçaksavar füze sistemleri göndererek Kiev'in tanklara karşı savunmasını sağladı. Ardından Javelin füzeleri ve zırhlı araçlara karşı diğer mühimmat tedarikini artırarak sevkiyat yaptı.

ABD yönetimi, her ne kadar Ukrayna'ya silahlı birlik göndermese de önemli miktarda silah iletti. Böylece Ukraynalı direnişçiler işgali yavaşlatmayı başardı. Ancak Rus kuvvetleri şehirleri özellikle hava bombardımanına tutarak ilerliyor. Başkent Kiev ve büyük şehirlerden Kharkiv, yoğun bombardımana maruz kaldı. Rus birlikleri liman kenti Mariupol'a da yaklaşıyor ve Kırım'dan Odessa'ya doğru baskı yapıyor.

ŞEHİR SAVAŞI HAZIRLIĞI

Rusya’nın kilit şehirler üzerinde kontrol sağlaması durumunda savaşın bir sokak savaşına dönüşeceği ifade ediliyor. Bu yüzden sevkiyat listesi de uzayacağa benziyor. Üst düzey bir savunma yetkilisine göre, şubat ayı sonlarında onaylanan 350 milyon dolarlık askeri yardımın yaklaşık 240 milyon doları şimdiden Ukrayna'ya transfer edildi. Üst düzey savunma yetkilisi, geçen yıl ABD'nin Ukrayna'ya 1 milyar dolardan fazla askeri yardım taahhüdünde bulunduğunu söyledi. The Post'a göre, havan radarları, güvenli haberleşme üniteleri, elektronik ekipman, tıbbi ekipman, en az dokuz devriye botu ve 5 Mi-17 nakliye helikopteri de Ukrayna'ya sağlandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...