Tgrt Haber

Google Haritalar üzerinde dünyanın her yerini ezberleyen TikTok fenomeni sırrını açıkladı

13 Eylül 2022 14:45 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 15:17
Google Haritalar üzerinde dünyanın her yerini ezberleyen TikTok fenomeni sırrını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri'nde hayatını idame ettiren 23 yaşındaki TikTok fenomeni Trevor Rainbolt, Google Haritalar'daki tüm mekanları ezbere bilmesiyle ünlendi. Rainbolt, nasıl böyle bir başarıya eriştiğini açıkladı.

Sosyal medya platformu TikTok'ta 1 milyondan fazla takipçiye sahip olan 23 yaşındaki fenomen Trevor Rainbolt, Google Haritalar​'da bulunan tüm mekanları ezbere bilmesiyle ünlendi. Herkesi bu başarısıyla şaşkınlığa uğratan Rainbolt, görüntünün sadece yarısını ya da bir parçasını görse de hangi ülkede çekildiğini anlayabiliyor. Fenomen Rainbolt'un görüntünün nereye ait olduğunu bulması ise sadece 0,1 saniye sürüyor. Rainbolt için görüntüde yalnızca çimlerin olması da hiçbir şey değiştirmiyor, TikTok fenomeni çim görüntüsünden bile Google Haritalar'da mekanı bulabiliyor.

Google Haritalar üzerinde dünyanın her yerini ezberleyen TikTok fenomeni sırrını açıkladı

Rainbolt'un bu yeteneğinin peşine VICE düştü ve fenomen röportajda sırrını açıkladı. Trevor Rainbolt, yaklaşık 10 yıl önce piyasaya çıkan GeoGuessr oyununu oynadığını, 13 ay önce birçok ülkenin adını bile bilmemesine rağmen oyunla beraber 'başka bir dünya belirdiğini' söyledi. 

BAZI İŞARETLER VAR

Oyunu oynayana kadar coğrafyaya hiç ilgi duymadığını söyleyen Rainbolt, İsveçli bilişimci Anton Wallen'ın tasarladığı coğrafi keşif oyununda dünyanın herhangi bir bölgesine karakterin bırakıldığını ve bulunduğu yerin neresi olduğunu tahmin etme çalıştığını söyledi. Bu oyunu oynamaya başladığından beri başka hiçbir şeyle ilgilenmediğini söyleyen Rainbolt, kısa sürede oyunun püf noktasını kavradığını ve ülkeleri birbirinden ayırt etmesini sağlayan bazı işaretlere odaklandığını belirtti.

Google Haritalar üzerinde dünyanın her yerini ezberleyen TikTok fenomeni sırrını açıkladı

Bu işaretler arasında yollardaki şerit çizgileri, araç plakalarının renkleri ve hatta Google'ın sokakları fotoğraflarken kullandığı araçların kendisi vardı. Fenomen, Google'ın yalnızca belirli bölgelerde siyah araç kullandığını ifade etti.

MEVZU SADECE HAFIZA DEĞİL

Rainbolt, görsellerin nerede olduğunu bulurken sadece hafızasından değil sezgilerinden de yararlandığını söyledi:

''Oyunu bu kadar çok oynadığınızda, dünyanın belirli bölgelerinin nasıl göründüğüne dair güçlü bir sezgi ve içgüdü geliştiriyorsunuz. Zamanla her şey fazlasıyla altıncı hisse dönüşüyor.''

Fenomen bu sayede artık çimenlerin tonunu bile ayırt edebildiğini öne sürdü:

''Toprağın rengine ve bitki örtüsüne bakıyorsunuz. Çok fazla çakıl var mı? Çok yoğun çim var mı? Daha mı yeşil? Bazı şeyler Şili'nin güneyindeki toprağa benzer.''

Kaynak: VICE
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...