Tgrt Haber

Google'daki ırkçı oyun Brezilya'yı ayağa kaldırdı! Siyahiler alınıp satılıyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber
26 May 2023 09:19 - Güncelleme : 26 May 2023 09:30
Google'daki ırkçı oyun Brezilya'yı ayağa kaldırdı! Siyahiler alınıp satılıyor

Google mağazasında satışa sunuyan, siyah karakterleri alıp satarak zenginleşmenin hedeflendiği oyun Brezilya'da büyük tepki gördü.

Google​ tarafından 20 Nisan'da play-store mağazasında satışa sunulan Slavery Simulator (Kölelik Simülasyonu) isimli oyun, Brezilya​'da büyük tepki çekti. Bunun üzerine Google uygulamayı mağazasından kaldırdı

İŞKENCEYE İZİN VERİLİYORDU

TRT Haber'in aktardığına göre, oyuncuların siyah karakterleri "alıp satmaları" ve bu sayede uygulama içi sanal para kazanmalarına olanak tanıyan oyun, 20 Nisan'da Magnus Games tarafından kullanıma sunulmuştu. Geliştirici firma, oyunun tanıtımında, kullanıcıların "köle takası, satın alma ve satma" ile övünen ifadelere yer vermişti. Ayrıca oyuncuların siyah karakterlere çeşitli işkence biçimleri uygulamasına da izin veriliyordu. 
Bunun yanında kullanıcılara köleleştirilmiş karakterleri özgürleştirme, köleleri zenginleşme için kullanma, köleliğin kaldırılmasını önmele ve servet biriktirme seçeneği sunuluyordu.

RENATA SOUZA: AÇIK IRKÇILIK

Oyunun piyasaya sürülmesi sonrası kölelik konusunda acı bir tarihe sahip olan Brezilya'da Google'a ve oyun şirketine büyük bir tepki seli oluştu. Sosyal medya kullanıcıları oyunla ilgili öfkelerini dile getirdi ve bazı önde gelen politikacılar yetkilileri teknoloji şirketlerini uyardı. Rio de Janeiro'dan siyahi bir aktivist ve bölgesel politikacı olan Renata Souza, oyun hakkında "Açık ırkçılık" diye tweet attı. Souza, "Oyunu gösteren görselde siyah adamlarla çevrili beyaz bir adam var. Bu çok saçma bir şiddet içeriyor. Google ve geliştirici, bu nefret ve ırkçılık suçunun hesabını vermelidir" ifadelerini kullandı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, oyun çarşamba günü kaldırılmadan önce binden fazla kez indirilmişti. Kaldırıldığı sırada, oyun beş üzerinden dört yıldız aldı ve bir incelemede "Zaman geçirmek için harika bir oyun. Ama bence daha fazla işkence seçeneği yoktu" gibi yorumlar almıştı.

KÖLELEŞTİRİP BREZİLYA'YA GETİRDİLER

Brezilya, 1888'de kaldırılmasına rağmen kölelik konusunda çok acı bir tarihe sahip bir ülke.  Ülke tarihi boyunca 4 milyondan fazla köleleştirilmiş insan, Brezilya'ya götürüldü. 1822'de ülkede yaşayan 3,5 milyon insanın 1,5 milyonu köleleştirildi. 

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...