Tgrt Haber

Görenlerin tüyleri diken diken oluyor! Dev gibi iki ayak baş parmağı var... Ayakkabı giymeyi geçti yürüyemiyor bile

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 10:52 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 11:18
Görenlerin tüyleri diken diken oluyor! Dev gibi iki ayak baş parmağı var... Ayakkabı giymeyi geçti yürüyemiyor bile

Doktorlar yine nadir görülen bir olaya şahitlik etti. 12 yaşındaki kız, sağ ayağının birinci ve ikinci ayak parmaklarını büyüten, devlik olarak da bilinen MDL hastalığıyla doğdu. Kız, bu sağlık sorunundan dolayı ayakkabı giymeyi geçti yürüyemiyor bile...

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur​'da yaşayan 12 yaşındaki bir kızın başına hayrete düşüren bir şey geldi. Kızın sağ ayağının birinci ve ikinci ayak parmaklarını büyüten, devlik olarak da bilinen Macrodystrophia Lipomatosa (MDL) hastası olarak dünyaya geldiği öğrenildi.

AİLESİ İHMAL ETTİ, DURUMU GİTTİKÇE ZORLAŞTI

Kalıtsal olmadığı aktarılan hastalık, fibroyağlı dokunun giderek büyümesine neden olarak anormal boyutlara ulaşmalarına neden olmasıyla biliniyor. Kendisine doğumda MDL teşhisi konulmasına rağmen ailesinin ihmal etmesinden kız çocuğunun durumu gittikçe zorlaştı.

Kızın ailesi ayağındaki şekil bozukluğunun zamanla kötüleşmesi üzerine kızı hastaneye götürmeye karar verdi.

Görenlerin tüyleri diken diken oluyor! Dev gibi iki ayak baş parmağı var... Ayakkabı giymeyi geçti yürüyemiyor bile

"ÇOK NADİR GÖRÜLEN BİR HASTALIK"

Yürüme zorluğu yaşayan kızın durumunu inceleyen sağlık ekipleri, "Düz radyografiler ve MRI bulguları, birinci ve ikinci ayak parmakları çevresinde, birinci metatarsın medial ve lateral yönlerinde, ayağın medial plantar kemerine kadar uzanan yağ dokusu birikimini ortaya çıkardı. MDL çok nadir görülen bir konjenital lokalize devlik hastalığıdır ve cerrahi konsültasyon sıklıkla kozmetik nedenlerden dolayı yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

TEDAVİ OLUMLU SONUÇ VERDİ

Ayağın işlevselliğini artırmak ve ayakkabı giymeyle ilgili sorunları hafifletmek için tıbbi ekip başarılı bir yeniden yapılandırma operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan cerrahi müdahalenin sonucunda 12 yaşındaki kızın ayakkabı giyme ve yürüme konusunda rahatladığı belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...