Tgrt Haber

Öğrenciye George Floyd muamelesi, kızın boynuna basan polis memuru istifa etti

26 Mart 2022 16:21 - Güncelleme : 26 Mart 2022 16:41
Öğrenciye George Floyd muamelesi, kızın boynuna basan polis memuru istifa etti

ABD'de Shawn Guetschow adli bir polis memuru, bir müdahale sonrası 12 yaşındaki bir kızın boynuna diziyle bastırdığı için görevinden istifa etti. O anlar kameraya yansıdı.

ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Kenosha'da görevli Shawn Guetschow adlı polis memuru, öğrenciler arasında çıkan tartışmaya müdahale ettikten sonra 12 yaşındaki bir kızı dizginlemek için boynuna diz çöktü. Kamera görüntülerinin ortaya çıkması üzerine görevinden istifa etti. Olay, Derek Chauvin'in Mayıs 2020'de Minneapolis'te yaklaşık dokuz dakika boyunca boynunda diz çökmesiyle George Floyd'a karşı kullanılan ve dünya çapında protestolara yol açan davranışa benzetildi.

FLOYD'UN İŞGENCESİ

Wisconsin'deki okulda güvenlik görevlisi olarak çalışan Shawn Guetschow'un 4 Mart'ta öğle yemeği saatinde iki öğrenci arasında çıkan kavganın görüntülerini yayınladı. Guetschow, videoda düşerek kafasını masaya çarpmadan önce genç kızla tartışırken görülüyor. Daha sonra, kadının kafasını yere doğru iterken ve dizini yaklaşık yarım dakika boyunca boynuna yerleştirirken yakalanıyor. Ardından, onu kelepçelediği ve kafeteryadan çıkardığı görülüyor.

12 yaşındaki kızın babası Jerrel Perez, memura karşı çıktı ve ona karşı suç duyurusunda bulunulması çağrısında bulundu. Baba, "Aşağılanmış. Travma geçirdi. Baba, okula gitmek istemiyorum diye her gün duymak zorundayım" dedi "Bu beni kırıyor çünkü ona yardım etmek için orada değildim" ifadelerini kullandı.

STİFA ETTİ

Olaydan sonra Guetschow ücretli izne çıkarıldı, ardından yarı zamanlı işinden istifa etti. Guetschow, istifa mektubunda okul yönetiminin kendisine destek vermediğinden ve olayın ailesine ağır bir yük bindirdiğinden şikayet etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...