Tgrt Haber

Görüntüler yayıldı, ünlendi: 80 yaşında, 4 silahlı soyguncuyu alt etti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
22 Temmuz 2024 10:39 - Güncelleme : 22 Temmuz 2024 10:54

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Norco kasabasında 80 yaşındaki bakkal sahibi James Craig Cope, silahlı soyguncuları, av tüfeğiyle alt etti. O anlara ilişkin görüntüler, güvenlik kamerasına yansıdı.

Bakkal sahibi 80 yaşındaki James Craig Cope, Kaliforniya​'nın Norco kasabasında 4 silahlı soyguncuyu geri püskürtmesiyle tanınır hale geldi. Cope'nin soyguncuları alt ettiği anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. 

TEK ATIŞTA SOYGUNCULARI ALT ETTİ

Olay, geçtiğimiz hafta sonu siyah bir SUV model aracın dükkanın önüne gelmesiyle başladı. Araçtan soygunculardan biri indi ve bakkala girdi. Cope, silahlı kişiyi fark eder etmez av tüfeğiyle saldırganı hedef aldı ve tek atışla vurdu. Yaralanan soyguncu, ''Kolumu uçurdu!'' diye bağırarak dükkandan kaçtı. 

Görüntüler yayıldı, ünlendi: 80 yaşında, 4 silahlı soyguncuyu alt etti - 1. Resim

SADECE SOYGUNLA SUÇLANMIYORLAR

Kaçan 4 soyguncu, bir hastanede yakayı ele verdi. Polis, soyguncuları tutukladı ve her biri için 500 bin dolar kefalet belirledi. Saldırganlar sadece soygunla değil, yaşlı istismarı ve yasa dışı silah taşıma suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. 

Polis, Cope'yi cesaretli davranışını nedeniyle takdir ederken iş arkadaşı Tamara Gibbons ise "Bu olay, yaşlı insanların da kendilerini savunabileceğini gösteriyor," dedi.

Görüntüler yayıldı, ünlendi: 80 yaşında, 4 silahlı soyguncuyu alt etti - 2. Resim

GÖRÜNTÜLER DESTEĞİ DE ARTIRDI

Öte yandan Cope'nin silahlı soyguncuları alt etmesine ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılması nedeniyle artan ünü, dükkan önünde destek gösterilerini de beraberinde getirdi. 

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
Sonraki Haber Yükleniyor...