Tgrt Haber

Göz kuruluğu ve migren şikayetiyle gitti: 1 yıl ömrü kaldığını öğrendi!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
18 Ağustos 2024 11:20 - Güncelleme : 18 Ağustos 2024 11:42
Göz kuruluğu ve migren şikayetiyle gitti: 1 yıl ömrü kaldığını öğrendi!

İrlanda'da yaşayan Rachael Burns, migren ağrısı ve göz kuruluğundan şikayetçiydi. Hamileliğinin ardından şikayetleri dayanılmaz bir hal aldı. Doktorlar, şikayetlerinin derinine indiğinde ise acı gerçek gün yüzüne çıktı.

İrlanda'nın kuzeyinde yaşayan Rachael Burns, senelerce migren​ ağrısı çekti. Migren ağrılarına bir de göz kuruluğu eklendi. 22 yaşındaki genç kadın, göz doktoruna gittiğinde göz damlası ve gözlük verildi. 

Hamileliğinin ardından şikayetleri artan Burns, bir süre sonra gözünü açamamaya başladı. Belfast'te bulunan Victoria Hastanesi'ne sevk edilen genç kadına, beyin tümörü teşhisi konuldu. Rachael Burns'e sadece 1 yıl ömrü kaldığı söylendi.

Göz kuruluğu ve migren şikayetiyle gitti: 1 yıl ömrü kaldığını öğrendi! - 1. Resim

''ZİHİNSEL OLARAK ÇOK KÖTÜ ETKİLENDİM''

Genç kadın, 8 aydır semptomlar gösterdiğini fakat bu kadar kötü bir haber alacağını hiç düşünmediğini şu sözlerle anlattı:

"Bana, benim teşhisimle yaşayan birinin yaşam beklentisinin 12 ay olduğu söylendi ve ben zaten sekiz aydır semptomlar gösteriyordum. Bu kadar kötü bir haber alacağımı beklemiyordum. En azından bir veya iki yıl dayanabileceğimi umuyordum. Bu beni zihinsel olarak çok kötü etkiledi."

Göz kuruluğu ve migren şikayetiyle gitti: 1 yıl ömrü kaldığını öğrendi! - 2. Resim

AMELİYAT YAPILAMIYOR

Doktorlar, tümörün beyin sapında bulunduğunu bu yüzden ameliyat yapılamayacağını söyledi. Genç kadına şimdilerde radyoterapi uygulanıyor;  beynine 30, omuriliğine ise 28 seans olmak üzere toplam 58 seans.

HASTALIĞIN TEDAVİSİ İÇİN BAĞIŞ TOPLANIYOR

Aile, genç kadının tedavisi için masrafları karşılayamayınca bağış toplama yönetimine başvurdu. Şimdiye kadar tıbbi masrafları, seyahat masraflarını ve konaklamayı karşılamak için 6,5 milyon TL toplandı. Bu bağış ise henüz hedefin yarısı. 

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sevım18 Ağustos 2024 15:56

Masıl ulasabırım hastaya sıze

Sonraki Haber Yükleniyor...