Tgrt Haber

Gözler 5 Ekim'deki görüşmeye çevrildi: Aliyev ve Paşinyan İspanya'da bir araya gelecek

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
24 Eylül 2023 19:17 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 19:25
Gözler 5 Ekim'deki görüşmeye çevrildi: Aliyev ve Paşinyan İspanya'da bir araya gelecek

Karabağ'da antiterör operasyonunun ardından ateşkes sağlanırken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 5 Ekim'de İspanya'da bir araya geliyor. Görüşme Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi kapsamında yapılacak.

Azerbaycan'ın başarılı geçen antiterör operasyonunun ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev​ ile Ermenistan​ Başbakanı Nikol Paşinyanİspanya​'da görüşecek.

Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi kapsamında yapılacak görüşme, 5 Ekim'de İspanya'nın Granada kentinde düzenlenecek.

Ermenistan Güvenlik Konseyi, görüşmelere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve AB şefi Charles Michel'in de katılacağını duyurdu.

İKİ LİDER 14 MAYIS'TA BİR ARAYA GELMİŞTİ

Aliyev, Paşinyan ve Michel, 14 Mayıs'ta Brüksel'de üçlü toplantıda bir araya gelmiş ve 1 Haziran'da Moldova'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Scholz'un da katılımıyla beşli toplantı yapmıştı.

ANTİTERÖR OPERASYONU

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...