Tgrt Haber

Irak’ta ve Kuveyt'te güneş tutulması nedeniyle okullar tatil ilan edildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ekim 2022 13:08 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 14:21
Irak’ta ve Kuveyt'te güneş tutulması nedeniyle okullar tatil ilan edildi

2022 yılının merakla beklenen doğa olaylarından güneş tutulması nedeniyle 2 ülkede okullar tatil edildi. Yetkililer, öğrencilerin güneş tutulmasından 2 saat önceki ışınlardan uzak tutulması amacıyla eğitime bir günlük ara verildiğini kaybetti.

Ay'ın Dünya ve Güneş arasına girerek güneş ışınlarını kısmen ya da tamamen kapatmasıyla meydana gelen güneş tutulması​ nedeniyle bazı ülkelerde eğitime ara verildi.

Irak​'ın birçok kentinde güneş tutulması sebebiyle resmi tatil ilan edildi. Musul​ Valiliği'nin resmi tatil ilan etmesinin ardından benzer bir karar da Anbar Valiliği'nden geldi. Ülkenin güneyinde bulunan Vasıt ve Meysan kentlerinde de öğleden sonra resmi tatil edildiği duyuruldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) ise okullar tatil edildi. IKBY Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ilgili makamların sunduğu talimatlar doğrultusunda bölgede öğleden sonra eğitim öğretim faaliyeti gösteren okullarda resmi tatil ilan edildiği belirtildi.

KUVEYT'TE DE TATİL EDİLDİ

Öte yandan Kuveyt'te de parçalı güneş tutulması sebebiyle bugün eğitime ara verilmesi kararı alındı. Kuveyt Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, beklenen parçalı güneş tutulmasından dolayı tüm okullarda bir günlük tatil kararı alındığı belirtildi.

Parçalı güneş tutulmasının yerel saatle 13.20'de görüleceğine işaret edilen açıklamada, Sağlık Bakanlığının tavsiyeleri üzerine öğrencilerin güneş tutulmasından 2 saat önceki ışınlardan uzak tutulması amacıyla eğitime bir günlük ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, yalnızca öğrencileri kapsayan bir günlük tatilden sonra 26 Ekim Çarşamba günü öğrencilerin yeniden ders başı yapacağı aktarıldı.

TÜRKİYE'DE EN FAZLA ERZURUM VE IĞDIR'DAN İZLENECEK

2022 yılının en önemli gök olaylarından biri olan parçalı Güneş tutulması Türkiye'nin birçok kentinden görülebilecek. Türkiye saati ile 12.40 ile 15.05 arasında yaşanacak olan tutulmada, Güneş'in yaklaşık yüzde 50'si Ay tarafından örtülecek. İstanbul'da ise maksimum örtünme saat 13.47'de yaşanacak.

İstanbul'da yüzde 40'a yakın, Ankara'da yüzde 42'ye yakın, İzmir'de yüzde 32'ye yakın, Samsun'da yüzde 50'ye yakın kapanma bekleniyor. Yaklaşık 3 saat sürecek tutulma en fazla yüzde 52 ile Erzurum ve Iğdır'dan izlenebilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...