Tgrt Haber

Güney Afrika'da cips ve bisküvi paniği: Çocuklar zehirlenerek ölüyor!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Ekim 2024 21:35 - Güncelleme : 08 Ekim 2024 21:37
Güney Afrika'da cips ve bisküvi paniği: Çocuklar zehirlenerek ölüyor!

Güney Afrika'da 4 çocuk gıda zehirlenmesinden hayatını kaybetti. Sağlık departmanı, zehirlenme vakalarının çoğunun yerleşim alanlarına yakın marketlerden alınan "bisküvi" ve "cips" gibi ürünlerden kaynaklandığını belirtti.

Güney Afrika​ Cumhuriyeti'nin Johannesburg​ şehrinde ilkokul öğrencisi 4 çocuk gıda zehirlenmesinden yaşamını yitirdi. Gauteng Eyaleti Eğitim Departmanından yapılan açıklamada, Johannesburg'un Soweto ilçesinde bulunan Karoba İlkokulundan 3 öğrenci ile yine bu bölgede yer alan Khauhelo İlkokulundan 1 öğrencinin gıda zehirlenmesi​ sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Güney Afrika'da cips ve bisküvi paniği: Çocuklar zehirlenerek ölüyor! - 1. Resim

BAKKAL ŞÜPHESİ

Açıklamada, çocukların okul çevresindeki bir bakkaldan satın aldıkları atıştırmalıklardan zehirlendikleri belirtildi. Aynı atıştırmalıklardan yiyen bir başka öğrencinin de yoğun bakımda tedavi altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Güney Afrika'da cips ve bisküvi paniği: Çocuklar zehirlenerek ölüyor! - 2. Resim

Ülkenin en kalabalık eyaleti Gauteng'de şubat-eylül aylarında 200'den fazla çocuk gıda zehirlenmesinden hastanelik olmuş, 6'sı hayatını kaybetmişti.

BİSKÜVİ VE CİPS’E DİKKAT ÇEKTİLER

Gauteng Eyaleti Sağlık Departmanından gıda zehirlenmelerine ilişkin yapılan açıklamada, vakaların özellikle gecekondu mahalleleri, gayriresmi yerleşim alanları ve pansiyonlarda yaşayan çocuklar arasında arttığı belirtilmiş, zehirlenme vakalarının çoğunun bu yerleşim alanlarına yakın marketlerden alınan "bisküvi" ve "cips" gibi ürünlerden kaynaklandığı vurgulanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gamze 8 Ekim 2024 21:40

Çok üzücü haberler okumak istemiyorum ya böyle şeylerin olmaması lazım çocuklar ne yapmışlar ki

Sonraki Haber Yükleniyor...