Tgrt Haber

Güney Kore balon savaşlarını 'dayanılmaz' boyuta taşıyor! İşte Kuzey Kore'ye karşı yeni hamle

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
09 Haziran 2024 11:15 - Güncelleme : 09 Haziran 2024 11:29
Güney Kore balon savaşlarını 'dayanılmaz' boyuta taşıyor! İşte Kuzey Kore'ye karşı yeni hamle

Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki balon savaşları başka bir boyuta taşınıyor. Güney, Kuzey'e karşı yeni hamlesini duyurdu.

Güney Kore​ ile Kuzey Kore​ arasında bir süredir devam eden balon savaşları gerginliği artırdı. Güney Kore, Kuzey'e karşı yeni hamle için konseyi topladı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, ''Alacağımız tedbirler Kuzey Kore rejimi için dayanılmaz olacak ancak Kuzey'in birliklerine ve halkına umut ve ışık mesajı gönderecektir'' ifadelerine yer verildi.

Güney Kore, balon savaşlarına boyut atlatıp, sınıra yerleştirilen dev hoparlörlerden Kuzey'e yönelik propaganda​ yayınları yapmayı amaçlıyor. Güney Kore Ulusal Güvenlik Konseyi, Pyongyang'ın sınır ötesine çöp taşıyan balonlar göndermeyi sürdürmesinin ardından, tepki olarak Kuzey Kore'ye yönelik Kim Jong Un​ rejimi için “dayanılmaz” olacak hoparlör yayınlarına başlayacağını söyledi.

Güney Kore balon savaşlarını 'dayanılmaz' boyuta taşıyor! İşte Kuzey Kore'ye karşı yeni hamle - 1. Resim

KUZEY KORE NEDEN GÜNEY KORE'YE ÇÖP GÖNDERDİ?

Geçtiğimiz ay Özgür Kuzey Kore Savaşçıları (FFNK) olarak bilinen, Kuzey Kore'den kaçanların oluşturduğu grup, ülkeyi eleştirmek için Güney Kore'den 20 balonu Kuzey Kore'ye gönderdi. 

FFNK Grubu Başkanı Park Sang-hak, balonlarda Pyongyang yönetimini eleştiren 300 bin broşürün ve K-Pop içerikli 2 bin USB belleğin bulunduğunu söyledi.

Park, Güney Kore ile "birleşmeye karşı çıktığı ve liderliğini sürdürmeye çalıştığı" için Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u eleştirdi.

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye 20 büyük balonlu mesaj - 1. Resim

Balonlara bağlı bir pankartta "Kim Jong-un bir vatan haini ve halkımızın düşmanıdır." ifadesinin yer aldığı görüldü.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...