Tgrt Haber

Güney Kore'deki feribot faciasında yeni gelişme

28 May 2014 18:41
Güney Kore'deki feribot faciasında yeni gelişme

Güney Kore’de nisan ayında meydana gelen ve çoğu lise öğrencisi yaklaşık 300 kişinin ölümüne yol açan feribot kazasında yeni bir gelişme yaşandı.

Güney Kore’de nisan ayında meydana gelen ve çoğu lise öğrencisi yaklaşık 300 kişinin ölümüne yol açan deniz kazasında, yolcuları taşıyan feribot şirketinin sahibinin kızı, Paris'te gözaltına alındı. Güney Kore yetkilileri, kazanın ardından yurt dışına kaçtıkları saptanan feribot şirketinin sahibi Yoo Byung-Eun ile ailesi hakkında uluslararası arama kararı çıkartmıştı. Şirketin sahibinin kızı, 47 yaşındaki Yoo Som-Na’nın, Güney Kore’ye iade edilip edilmeyeceğine Fransız mahkemesi karar verecek. Güney Kore yetkilileri, feribot kazası ile başlatılan soruşturma çerçevesinde kazada ihmalleri olduğu düşünülen şirketin sahibi ile ailesini sorgulamak ve görüşlerini almak istiyor. Kazanın ardından gelen sert tepkiler üzerine Güney Kore Başbakanı Chung Hong-Won istifa etmişti. Güney Kore yetkilileri, şirketin sahibinin yakalanması konusunda bilgi verenlere 500 bin dolar ödül verileceğini ilan etmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...