Tgrt Haber

Güney Kore'den yerli ve milli SİHA'lara övgü dolu sözler: Türkiye'nin uzmanlığında öğreneceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: The Korea Times
10 Eylül 2023 15:35 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 15:47
Güney Kore'den yerli ve milli SİHA'lara övgü dolu sözler: Türkiye'nin uzmanlığında öğreneceğiz

Türkiye ve Güney Kore arasında askeri alanda yeni ortaklıklar kurmanın sinyalleri verilmişken The Korea Times, dikkat çeken bir haberi manşetine taşıdı.

Türkiye​'nin silahlı ve silahsız insansız hava araçları (SİHA-İHA) gösterdikler üstün başarılarından dolayı dünyanın dikkatini oldukça çekiyor. Çok sayıda ülkenin ithal ederek, savunma envanterine aldığı SİHA​'lara bir övgü de Güne Kore'den basınından geldi. G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan​ burada, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile bir araya geldi.

İki liderin görüşmesinde ele alınan konuların arasında savunma işbirliği de vardı. Görüşmeden notlara yer veren Güney Kore basınından The Korea Times, iki ülkenin, insansız hava araçları ve zırhlı araçlar noktasında savunma sanayi ortaklığı kurmanın yollarını aradığını yazdı.

"ORTAKLIK, SİHA'LARI KAPSAYACAK ŞEKİLDE GENİŞLETİLMELİ"

Erdoğan ve Yoon'un, savunma sanayisinde insansız hava araçları, askeri nakliye uçakları ve diğer silahlara odaklanan ortaklıkları genişletmenin yollarını görüştüğü belirtildi. Haberde, "Erdoğan ortaklığın özellikle SİHA, askeri uçak ve zırhlı araçları kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyledi" ifadelerine yer verildi.

Güney Kore'den yerli ve milli SİHA'lara övgü dolu sözler: Türkiye'nin uzmanlığında öğreneceğiz

"TÜRKİYE'NİN UZMANLIĞINDA ÖĞRENECEĞİZ" YORUMU

Güney Kore'nin, Türkiye'nin bu alandaki deneyim ve uzmanlığına dayanarak SİHA teknolojisini ve işletme becerilerini öğrenmesinin beklendiği ifade edildi. Haberde, Güney Kore'nin S/İHA alanında henüz başlangıç aşamasında olduğu, Türkiye dahil müttefik ülkelerle ortaklık yoluyla operasyonel yeteneklerin artırılmasının hedeflendiğine vurgu yapıldı.

UKRAYNA'DAKİ BAŞARI HATIRLATILDI

Öte yandan Türkiye'nin, Bayraktar TB2​'yi geliştiren savunma şirketi Baykar'a ev sahipliği yaptığı anımsatıldı. TB2'lerin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Rusya'ya karşı kullanıldığı ve uluslararası beğeni kazandığı kaydedildi.

Kaynak: The Korea Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...