Tgrt Haber

Gurbetçilerin seçime katılımı iki kat arttı

02 Haziran 2015 06:28
Gurbetçilerin seçime katılımı iki kat arttı

Gurbetçiler oy kullanmak için sandığa akın etti. 2 milyon 848 bin gurbetçi seçmenin bulunduğu yurtdışında 25. Dönem Milletvekilli Genel Seçimi için oy verme işlemi sona erdi.

Gurbetçiler Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa ve İsviçre'de 8 Mayıs'ta, Norveç'te 22 Mayıs'ta, Bulgaristan, Hollanda ve İtalya'da 29 Mayıs'ta, Makedonya ve Yunanistan'da 30 Mayıs'ta, İsveç'te ise 31 Mayıs günü itibariyle oy kullandı. 33 gümrük kapısındaki oy verme işlemi ise seçim gününe kadar devam edecek. Son seçimde gümrükler dahil katılım 525 binde kalırken bu seçimde yüzde 100'lük artışla 1 milyon 31 bin gurbetçi oy kulandı. Yurt dışında kullanılan oylar, siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı saklama kurullarınca yine siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu ulaştırma komisyonlarına teslim edilecek. 32 temsilcilikteki oylar, YSK'nın Türk Hava Yolları'ndan (THY) kiraladığı 3 uçakla, diğer 80 temsilcilikteki oylar ise 184 "diplomatik kurye" ile Türkiye'ye getirilecek. Oylar Seçim Koordinasyon Merkezi'nde seçim günü Türkiye'deki oylarla birlikte sayılacak.

MOSKOVA'DA SEÇİM KUYRUĞU
Rusya'da Moskova Büyükelçiliği, St.Petersburg, Kazan ve Novorossisk Başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda 30-31 Mayıs'ta oy kullanıldı. Yetkililer Moskova'da 8 bin 393, Rusya genelinde ise kayıtlı 11 bin seçmen olduğunu belirtti. Cumartesi günü Moskova'daki Büyükelçilik önünde kuyruk oluşurken 2 bin kişi oy kullandı. Yetkililer Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre ilginin yaklaşık iki kat daha fazla olduğunu vurguladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...