Tgrt Haber

Gürcistan'daki heyelanda ağır bilanço! Can kaybı 18'e çıktı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Ağustos 2023 15:45 - Güncelleme : 06 Ağustos 2023 15:58
Gürcistan'daki heyelanda ağır bilanço! Can kaybı 18'e çıktı

Gürcistan'ın tatil beldesi Şovi'deki heyelanda can kaybı 18'e yükseldi. Arama kurtarma çalışmaların devam ettiği bölgede 19 kişiden haber alınamıyor. Kayıplar arasında çocukların da olduğu öğrenildi. Polis ve ordunun da katıldığı arama kurtarma çalışmalarına havadan da destek veriliyor. 

Gürcistan​ Şovi’deki heyelanın yaralarını sarıyor. Raça-Leçkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesine bağlı Şovi'de 3 Ağustos'ta meydana gelen heyelanda yaşamını yitirenlerin sayısının 18'e çıktığı bildirildi. Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen toprak kaymasından sonra bugüne kadar arama kurtarma çalışmaların devam ettiği Şovi'de 19 kişiden haber alınamıyor. 200'den fazla kişinin kurtarıldığı bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şovi'deki çalışmaları yerinde takip eden Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, can kayıpları nedeniyle 7 Ağustos'ta "ulusal yas" ilan edildiğini açıklamıştı.

Bilançonun arttığı Gürcistan'da kayıp kişilerin arama çalışmaları devam ediyor.

18 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİZE ULAŞILDI

Gürcistan'ın Raça-Leçkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesinde yer alan tatil beldesi Şovi'de iki gün önce meydana gelen heyelanda yaşamını yitirenlerin sayısının artıyor. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 3 Ağustos'ta Şovi'de meydana gelen toprak kaymasından sonra bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, yaklaşık 400 kişilik arama kurtarma ekibi, polis ile ordu mensuplarının katıldığı, havadan da helikopterlerle desteklenen çalışmalarda şimdiye kadar 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ifade edildi.

KAYIPLAR ARASINDA 7-8 ÇOCUK VAR

İşgal Edilmiş Bölgelerdeki Yerinden Edilmiş İnsanlar, Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Zurab Azaraşvili, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kayıplar arasında maalesef çocuklar var, 7 veya 8 çocuk var." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...