Tgrt Haber

Hackerlar harekete geçti: İsrail ordusunun resmi sitesinde Gazze için tokat gibi mesaj

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER, Anadolu Ajansı
14 Aralık 2023 09:58 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 10:11
Hackerlar harekete geçti: İsrail ordusunun resmi sitesinde Gazze için tokat gibi mesaj

İsrail ordusunun internet sitesi Ürdünlü hackerlar tarafından hacklendi. Ordunun resmi sitesinin İngilizce sayfasında Gazze'ye destek mesajı yayımlandı. 

İsrail, Gazze​'ye 69 gündür bombalar yağdırırken Ürdünlü hackerlar harekete geçti. İsrail ordusunun resmi sitesinin İngilizce sayfasını ele geçiren hackerlar, Gazze​ için destek mesajı yayımladı. Siber saldırının ardından siteye ilk olarak erişim sağlanamadı ardından ise siteye girenlerin karşısına şu mesaj çıktı:

"Gazze'deki halkımıza karşı kibriniz ve zulmünüz, havada, karada ve elektronik ortamda size korku, ölüm ve savaştan başka bir şey getirmeyecektir." 

Mesajda, İsrail ordusunun sitesinin hacklenmesine ilişkin, "Bu, sizin Gazze​'deki masum halkımızı öldürmenize, çirkin barbarlığınıza ve kirli eylemlerinize karşı bir cevaptır." ifadesine yer verildi.

Hackerlar harekete geçti: İsrail ordusunun resmi sitesinde Gazze için tokat gibi mesaj

''BU DAHA BAŞLANGIÇ''

Bu saldırının başlangıç olduğu aktarılan mesajda, "Size buradan bildiriyoruz, denizden nehre kadar Filistin topraklarımızın özgürleşmesinden başka hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz. Savaşımız ebediyete kadar sürse de size karşı ancak ölüm ve korku salacağız." denildi.

Mesaj, "Ürdün'deki kardeşlerinizden Gazze​ ve Filistin'deki halkımıza. Kalbi ve fiili olarak sizinleyiz, bu dava her özgür Müslümanın davasıdır." ifadeleriyle sona erdi. İsrail ordusunun sayfası, hackerların sayfayı ele geçirip mesajı yayımlamasının ardından önce kısa süreli erişime kapatıldı ardından tekrar erişime açıldı.

 

Kaynak: TGRT HABER, Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...