Tgrt Haber

Haiti'de katliam: Minibüsü taradılar, 10 ölü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Şubat 2024 06:25 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 06:33
Haiti'de katliam: Minibüsü taradılar, 10 ölü

Haiti'de bir minibüse düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Amerika kıtasının en fakir ülkesi Haiti​'de sokaklardaki çete​ terörü bitmek bilmiyor. Ülkede bir minibüse düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

ÜLKEDE ÖLÜM KOL GEZİYOR

Bölge basınında çıkan habere göre, saldırı başkent Port-au-Prince​'deki polis karakolu yakınında bir çete tarafından minibüse silahlı saldırı yapıldı. Görgü tanıklarına göre, çetenin dur ihtarına uymayan minibüs, otomatik silahlarla tarandı. Meydana gelen olaydan "400 Mawozo" çetesi sorumlu tutulurken polis geniş çaplı operasyon başlattı.

Birleşmiş Milletler (BM) Haiti Entegre Ofisince 2 Şubat'ta hazırlanan raporda, 2023'ün son 3 ayında Haiti'de 2 bin 300'den fazla kişinin öldürüldüğü, yaralandığı veya kaçırıldığı, rakamın bir önceki çeyreğe göre yüzde 10 arttığı belirtilmişti.

KAOS ÇETESİ "MAWOZO"

Çete, ilk olarak 2021 yılının Ekim ayında bir grup Amerikalı ve Kanadalı Hristiyan misyoneri kaçırıp fidye talep ettiğinde uluslararası düzeyde adını duyurdu, daha sonra da yankı getirebilecek yabancı isimleri kaçırmayı sürdürerek gündemdeki yerini korudu.

1.000'den fazla mensubu olduğu düşünülen suç şebekesi başkent Port-au-Prince'in varoşlarında faaliyet yürütüyor ve çetenin başında 'Lanmo San Jou' lakabıyla tanınan Joseph Wilson adlı kişinin bulunduğu düşünülüyor. Wilson internette dolaşan video kayıtlarında peşindeki Haiti mercilerine meydan okuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...