Tgrt Haber

Halep'te kanlı saldırı, 10 ölü, 30 yaralı

31 Temmuz 2016 22:17
Halep'te kanlı saldırı, 10 ölü, 30 yaralı

Rejim güçlerine ait bir helikopterin Halep'e düzenlediği varil bombalı saldırıda 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Suriye ordusuna ait bir helikopterin Halep'in Ensari semtinde yerleşim alanına düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Beşşar Esed ordusuna ait bir helikopterin Halep'te  muhaliflerin denetimindeki Ensari semtinde sivil yerleşim yerini varil bombasıyla  bombaladığını söyledi.

 Bombalı saldırı sonucunda aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı  10 sivilin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin yaralandığını belirten Lyes, olay  yerinde çok sayıda ev, iş yeri ve araçta yangın çıktığını kaydetti.

Ölü ve yaralıların bölgeden sivil savunma ekiplerince çıkarttığını  ifade eden Leys, yangının  itfaiye ekiplerince söndürüldüğünü aktardı.

Suriye rejimine ait güçler 4 yıldan bu yana Halep'te muhaliflerin  kontrolü altındaki bölgelere önce scud füzeleriyle ardından vakum ve misket  bombasıyla saldırı düzenledi. Son dönemlerde orduya ait savaş uçakları,  helikopterler kente vakum ve varil bombasıyla saldırı gerçekleştirdi. Şam  yönetimine bağlı güçlerin saldırıları sonucu kentte altyapı çöktü, yollar  kullanılamaz hale geldi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...