Tgrt Haber

Halep'te üç grup çatıştı

19 Kasım 2015 23:59
Halep'te üç grup çatıştı

Halep'te muhalif Mücahiddin Ordusu ile Hizbullah üyeleri ve Iraklı Şii milisler arasında çıkan çatışmada 7 milis hayatını kaybetti.

Suriye'nin Halep ilinde muhalif Mücahiddin Ordusu ile Hizbullah üyeleri ve Iraklı Şii milisler arasında çıkan çatışmada 7 milisin öldüğü bildirildi. Mücahiddin Ordusunun saha komutanı Ebu Ubeyde, Halep'in güneyindeki İhlisa köyünde Kürtlerden oluşan Azadi grubu ile Iraklı Şii milisler ve Hizbullah üyeleri arasında çıkan çatışmada 7 milisin öldüğünü belirtti.

Köydeki çatışmalarda bazı milislerin kaçtığını ifade eden Ubeyde, ''Çatışmalarda ölenlerin üzerinden GPS cihazları çıktı. Suriye'deki Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Suriye'ye gelen milisler Kürt, Arap gözetmeksizin öldürüyor. Bunlar buraya Sünnileri öldürmek için geliyor. Bu milisler Irak ve Lübnan'dan Sünnileri öldürmek için geldi, bu topraklar hepimizindir'' dedi. Bu arada Halep'teki yerel medya aktivistlerinden alınan bilgiye göre, Sultan Murat Tugayına bağlı birlikler Halep'in güneyinde rejime ait bir tank ile çok sayıda askeri aracı imha etti.

Rus uçaklarının hava desteğiyle Halep'in güney kesimlerine saldırı başlatan rejim güçleri ile muhalifler arasında çatışmalar yaşanıyor. Irak'tan, Lübnan Hizbullah'ından ve İran'dan gelen milisler de Esed güçlerine destek veriyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...