Tgrt Haber

Hamas 10 İsrailli esiri daha Kızılhaç yetkililerine teslim etti

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Kasım 2023 21:35 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 21:42
Hamas 10 İsrailli esiri daha Kızılhaç yetkililerine teslim etti

Son dakika haberi: Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de bulunan 10 İsrailli esirin ülkelerine getirilmek üzere Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini duyurdu.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen ve 2 gün uzatılan "insani ara", 5. gününde devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de "insani ara" ile sonuçlanan diyaloğun sürdürülerek "tam insani ateşkese" dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

BM raportörleri, İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarında 7 Ekim ve sonrasında işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suç iddialarına ilişkin hızlı, şeffaf ve bağımsız soruşturmalar yapılması çağrısında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de çatışmalara verilen "insani ara"nın uzatılmasını desteklediğini belirtti.

10 İSRAİLLİ KIZILHAÇ'A TESLİM EDİLDİ

Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de bulunan 10 İsrailli esirin ülkelerine getirilmek üzere Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini duyurdu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...