Tgrt Haber

Hamas, İsrail askerlerini pusuya düşürdüğü anları paylaştı: Tankları birer birer vurdular

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2023 22:09 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 22:14

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından pusuya düşürüldü. İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail askeri araçlarını hedef aldığı görüntüleri paylaştı. Kassam üyelerinin, zırhlı araçlarından çıkmış İsrail askerlerini vurduğu anlar ve imha edilen askeri araçlar anbean kameraya yansıdı.

Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları​, Gazze Şeridi​'ne 7 Ekim'den bu yana katliama yol açan saldırılar gerçekleştiren İsrail askerlerine ve zırhlı araçlara yönelik operasyon düzenledi.

Kassam Tugayları'nın paylaştığı operasyonun görüntülerinde bir ev içinden saldırı yapan Kassam üyelerinin, zırhlı araçlarından çıkmış İsrail askerlerini vurduğu anlar dikkatlerden kaçmadı.

İSRAİL ASKERİNİ PUSUYA DÜŞÜRDÜLER

Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yayınlanan videoda, Kassam üyelerinin İsrail'e ait çok sayıda tank ve zırhlı araçları imha ettiği görüntüler yer aldı.

Harabe bir evin içinden, ilerideki İsrail piyadelerine hedef alan Kassam üyelerinin, silahlarını ateşleyerek işgalci askerleri vurduğu anlar da kameraya yansıdı.

Hamas, İsrail askerlerini pusuya düşürdüğü anları paylaştı: Tankları birer birer vurdular

ESİR TAKASI ANLAŞMASI

İsrail ile Hamas, çatışmalara insani ara verecek uzlaşmanın 23 Kasım'da uygulamaya girmesini kabul etti. Buna göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 6 binden fazlası çocuk ve 4 bini kadın olmak üzere 14 bin 532 kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 226 Filistinli hayatını kaybetti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nürettin 23 Kasım 2023 09:02

Elleriniz dert görmesin vurun

Sonraki Haber Yükleniyor...