Tgrt Haber

Hamas-İsrail savaşında son durum... Liderlerin başına para ödülü kondu, öldürdüklerini mezarda da rahat bırakmadılar!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, AP
15 Aralık 2023 08:52 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 16:45

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını 70 gündür sürdürürken Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentindeki mülteci kampındaki kuşatma son buldu. İsrail ordusu, geride 12 ölü Filistinli bırakarak kamptan çekildi. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı ise 18 bin 787'ye yükseldi. Hamas liderlerinin peşine düşen İsrail ise haftalardır Yahya Sinwar ve diğer komutanların nerede olduğu hakkında bilgi sahibi olamayınca çareyi başlarına para ödülü koymakta buldu. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle 70 gündür Gazze​'ye bombalar yağdıran İsrail'in zulmü Filistin​'i sardı. Gazze'nin kuzeyine yönelik saldırıları önce güneyini vurdu ardından ise Batı Şeria​'yı. 3 gündür İsrail ordusunun kuşatması altında olan Cenin mülteci kampından askerler dün çekildi. Sis bombaları atarak kamptan çekilen İsrail tanklarından geride aralarında çocukların da olduğu 12 ölü Filistinli kaldı. 

İsrail, haftalardır arayıp bulamadığı Hamas liderlerinin başına da para ödülü koydu. İsrail askerleri, Gazze Şeridi'ne el ilanları dağıtarak Hamas'ın en üst düzey yetkilisi Yahya Sinwar ve diğer komutanların nerede olduğu hakkında bilgi almak için para teklif etti. Yahya Sinwar için 400 bin dolar, 'misafir' lakaplı Deif için 100 bin dolar, Muhammed Sinwar için ise 300 bin dolar, Rafa'a Salameh hakkında bilgi için ise 200 bin dolar verileceği belirtiliyor.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Liderlerin başına para ödülü kondu, öldürdüklerini mezarda da rahat bırakmadılar!

MEZARLARA İŞ MAKİNESİYLE TAHRİBAT

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısında yer alan El-Faluca Mezarlığı'nı tahrip ettiği ve bunun sonucunda bazı cesetlerin mezarlardan dışarı çıktığı belirtildi.

Filistinli gazeteci İslam Bedr, X sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Faluca Mezarlığı'nın İsrail zırhlı araçları ve iş makineleri tarafından uğradığı tahribatı gözler önüne serdi.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Liderlerin başına para ödülü kondu, öldürdüklerini mezarda da rahat bırakmadılar!

İşte bölgede yaşanan son gelişmeler:

16.29: Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde aileler, İsrail saldırılarında ölen yakınlarının cenazelerini, bombardımanın devam etmesi nedeniyle mezarlıklara ulaşamadıkları için rastgele kazılmış toplu mezarlara defnetmek zorunda kalıyor.

15.08: Avrupa Birliği (AB) ile aralarında İngiltere, Fransa ve İspanya'nın bulunduğu 13 ülke, İsrail'i işgal altında bulunan Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimci şiddetine karşı somut ve acil adımlar atmaya çağırırken Filistinlilere yönelik saldırıları kınadı.

14.48: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmalarda, bir tank komutanının öldürüldüğünü duyurdu.

14.34: İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 4 bin 420'ye ulaştı.

14.27: AB ile 13 ülke, İsrail'i işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı yerleşimci şiddetiyle mücadele etmek için acil ve somut adımlar atmaya çağırdı, Filistinlilere saldırıları kınadı.

14.06: İsrail yönetiminin, ABD Başkanı Joe Biden dahil üst düzey ABD'li yetkililerin Filistin-İsrail meselesinde iki devletli çözüm konusunu dillendirmesinden rahatsızlık duyduğu ve Washington yönetimine bu konuda kamuya açık şekilde konuşmaması çağrısında bulunduğu bildirildi.

İSRAİL GÜÇLERİ AA FOTO MUHABİRİNİ DARBETTİ

13.34: İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’te görev yapan AA foto muhabiri Mustafa Haruf’u görevi sırasında şiddetli şekilde darbetti, gazeteci hastaneye kaldırıldı.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Liderlerin başına para ödülü kondu, öldürdüklerini mezarda da rahat bırakmadılar!

13.00: Kızılhaç Başkanı Mirjana Spoljaric, esirler konusunda Hamas'a baskı yapmanın işe yaramayacağını, bunun yeni bir esir takası anlaşmasının önünü kesebileceğini savundu.

12.46: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 2'si asker 3 İsrailli esirin cesedini bulduğunu duyurdu.

12.05: İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail hapishanesindeki 2 Filistinlinin ailesinin evlerini yıktı.

11.00: Nasser Hastanesi, Han Yunus'daki saldırılarda en az 12 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 25 kişinin yaralandığını doğruladı.

10.07: İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir aracı roketle vurdu.

09.54: ABD'li Demokrat Senatör Elizabeth Warren; Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'e gönderdiği mektupta, Filistin yanlısı paylaşımların kısıtlandığı ve sansürlendiği iddialarına ilişkin sorularına yanıt vermesini istedi.

OKULA BOMBALI SALDIRI

09.21: Filistin resmi haber ajansı WAFA: İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okulu bombalaması sonucu 5 kişi öldü.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Liderlerin başına para ödülü kondu, öldürdüklerini mezarda da rahat bırakmadılar!

08.49: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda bir askerinin daha öldüğünü, 4'ünün de ağır yaralandığını duyurdu.

06.54: İsrail güçlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde farklı noktalara düzenlediği hava ve topçu saldırılarında, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi ve yaralandı.

GAZZE'DE İLETİŞİM VE İNTERNET KESİLDİ

06.31: Gazze Şeridi'nin büyük bir bölümünde, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana altıncı kez iletişim ve internet hizmetlerinde kesinti yaşandı.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Liderlerin başına para ödülü kondu, öldürdüklerini mezarda da rahat bırakmadılar!

05.30: ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) perşembe günü yaptığı açıklamada, Husilerin kontrolündeki Yemen bölgesinden Kızıldeniz'deki uluslararası bir nakliye yoluna doğru başlatılan balistik füze saldırısında herhangi bir hasar veya yaralanmanın meydana gelmediğini söyledi.

03.23: ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, Orta Doğu gezisinde, Bahreyn, Katar ve İsrailli yetkililerle görüşeceği açıklandı.

01.02: ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, İsrail'de bir araya geldiği Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, Gazze'ye yönelik saldırılardaki "yoğun dönemin" haftalar içinde sona ermesi gerektiğini söylediği ileri sürüldü.

00.55: İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den 6 Aralık'a kadar spor camiasından 85 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

00.51: Hizbullah Hareketi, İsrail ordusu ile Lübnan'ın güneyinde yaşanan çatışmalarda bir mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Liderlerin başına para ödülü kondu, öldürdüklerini mezarda da rahat bırakmadılar!

00.08: İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 7 Filistinliyi yaraladı.

00.05: Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e gitmekte olan bir konteyner gemisine askeri operasyon düzenleyerek insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldıklarını duyurdu.

00.00: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, son 72 saatte Gazze Şeridi'nde 36 İsrail askerinin öldürüldüğünü, 72 askeri aracın kısmen ya da tamamen tahrip edildiğini duyurdu.

Kaynak: TGRT HABER, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, AP
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...