Tgrt Haber

Hamas, İsrail'i roket sayısı ile tehdit etti

12 Temmuz 2014 20:21
Hamas, İsrail'i roket sayısı ile tehdit etti

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı operasyon devam ederken, Hamas ve İslami Cihad'ın elinde binlerce roket olduğu iddia edildi.

Gazze'deki direniş hareketlerinin operasyonun başlangıcından bu yana İsrail'e 690'dan fazla roket attığını duyuran İsrail ordusu, hazırladığı raporda Hamas'ın 6 bin, İslami Cihad'ın ise 5 bin 500 rokete sahip olduğunu iddia etti. İstihbarat bilgisine dayanılarak hazırlanan raporda roketlerin türlerine göre, Hamas'ın elinde, yerel yapım ve Gazze dışından gelen 15 kilometre menzilli 3 bin, Grad model 20 kilometre menzilli 400, gelişmiş Grad model 45 kilometre menzilli bin 200, 400'den fazla orta menzilli, 80 kilometre ve 100 ila 200 kilometre arasında değişen menzillere sahip çok sayıda roket bulunuyor. İslami Cihad'ın elinde ise yerel yapım ve dışarıdan gelen 15 kilometre menzilli yaklaşık 2 bin, 20 kilometre menzilli yaklaşık 400, 45 kilometre menzilli 700, 100'den fazla orta menzilli ve 80 kilometre menzilli çok sayıda roket bulunuyor. İsrail ordusunun hazırladığı raporda, diğer direniş hareketlerinin de yerel ve Gazze dışından olmak üzere 15 kilometre menzilli yüzlerce, yine yerel ve Gazze dışından olmak üzere 45 kilometre menzilli onlarca rokete sahip olduğu belirtiliyor. Raporda ayrıca Gazze'deki direniş hareketlerinin binlerce tanksavar, yüzlerce havan topu ve çok sayıda gelişmiş tanksavara sahip olduğu ifade ediliyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...