Tgrt Haber

Hamas'ın üst düzey komutanı Ayman Nofal öldürüldü: Aksa Tufanı operasyonunu yönetiyordu

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2023 18:49 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 22:28
Hamas'ın üst düzey komutanı Ayman Nofal öldürüldü: Aksa Tufanı operasyonunu yönetiyordu

İsrail, çatışmaların 11. gününde Gazze'yi bomba yağmuruna tutmaya devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri, Kassam Tugayları’nın üst düzey liderlerinden Ayman Nofal'ın Gazze Şeridi’ne düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu. İsrail, 7 Ekim'den bu yana 10 üst düzey Hamas yöneticisini öldürdü.

İsrail-Filistin çatışmasının 11. gününde İsrail, Gazze​'ye bombalar yağdırmaya devam ediyor. Gazze’de ölenlerin sayısı 3 bine yükselirken 13 bine yakın kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Gaaze'ye saldırılarını yoğunlaştıran İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas​'ın üst düzey yetkilisinin öldürüldüğünü duyurdu.

IDF tarafından yapılan açıklamada, iç istihbarat servisi Şin Bet ve askeri istihbaratın ortak çalışması ile düzenlenen hava harekatı ile Hamas’ın Genel Askeri Konseyi üyesi ve Merkezi Gazze Tugayı Başkanı Ayman Nofal'ın öldürüldüğü belirtildi.

https://twitter.com/IDFSpokesperson/status/1714283284006646010

Hamas'ın Aksanı Tufan operasyonunda Nofal'ın İsrail'e ve güvenlik güçlerine yönelik birçok saldırıyı ve roket atışlarını yönlendirdiği belirtildi.

HAMAS NOFAL'IN ÖLÜMÜNÜ DOĞRULADI

Hamas da Nofal’ın Bureij Mülteci Kampına düzenlenen saldırıda öldürüldüğü doğruladı.

Hamas'ın üst düzey komutanı Ayman Nofal öldürüldü: Aksa Tufanı operasyonunu yönetiyordu

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMALARINDA 11'İNCİ GÜN

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Filistin​ Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının sayısı 3 bine, yaralıların sayısı 12 bin 500’e yükseldiğini duyurdu.  Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda çok sayıda aile yok oldu. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...