Tgrt Haber

Hamas'tan İsrail'e karşı zafer açıklaması

30 Nisan 2014 17:56
Hamas'tan İsrail'e karşı zafer açıklaması

Filistin'deki Hamas hareketi, İsrail'in 4 Filistinlinin cenazelerini ailelerine iade etmesini 'direnişin zaferi' olarak değerlendirdi.

Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in, yıllardır 'Rakamlar Mezarlığı'nda tuttuğu 4 Filistinliye ait ceset kalıntılarını ailelerine teslim etmesi direniş yönteminin yeni bir zaferidir" denildi. Açıklamada, "Bu durum, zafer ve özgürlüğün sabır ve sebattan geçtiğini, toprakların ve mukaddesatların özgürleştirilmesinin yolunun direniş olduğunu bir daha göstermiştir" ifadelerine yer verildi. İsrail dün, "Rakamlar Mezarlığı"nda tutulan, İzzeddin Sehil Ahmed el-Mısri, Tevfik Haşim Arif Muhamid, Ahmed İsmail Avdullah ve kardeşi Adil İsmail Avdullah'ın ceset kalıntılarını ailelerine teslim etmişti. İsrail emniyet güçlerinin Terkumiya beldesinde 1998 yılında gözaltına aldığı Ahmed ve Adil kardeşler Ramallah'ta, 2001 yılında Batı Kudüs'te saldırıda ölen İzzeddin Sehil el-Mısri, Ukaba beldesinde, 2002 yılında İsrail güçleri tarafından öldürülen Tevfik Hakim'in cenazesi de Dir Ebu Dayif beldesinde bugün binlerce Filistinlinin katıldığı törenin ardından toprağa verilmişti. İsrail, Filistin yönetimiyle devam eden barış görüşmeleri çerçevesinde "iyi niyet adımı" olarak 36 Filistinlinin cesedini teslim edeceğini duyurmuştu. Filistin tarafı, daha önce kimliği belirlenemeyen bazı cenazeleri teslim almayı reddetmiş, İsrail'deki insan hakları örgütleri de İsrail ordusunu, defnedilenlerin kimlik bilgilerini kayıt altına almaya önem vermemekle eleştirmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...