Tgrt Haber

Hamas'tan İsrail'e rehine şartı: Şartlarımız yerine getirilirse serbest bırakılacaklar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Ocak 2024 22:00 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 22:05
Hamas'tan İsrail'e rehine şartı: Şartlarımız yerine getirilirse serbest bırakılacaklar

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, esirlerin serbest bırakılması için şartlarını açıkladı. Haniye, "Esirler ancak şartlarımız yerine getirilirse serbest bırakılacak" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırıların 88'inci günde devam ederken, Hamas​ Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye​ açıklamalarda bulundu. Haniye, İsrail'in yenilginin eşiğinde olduğunu Hamas'ın zaferinin yakın olduğunu belirterek, Hamas ve diğer grupların liderlerinin ve üyelerinin bu nedenle moralinin yüksek olduğunu aktardı.

"BARBARLIK VE VAHŞET..."

Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlere değinen Haniye, "Esirler ancak şartlarımız yerine getirilirse serbest bırakılacak” ifadelerini kullanarak, "Düşman, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısında her şeyi en üst düzeyde barbarlık ve vahşetle ihlal etmiştir” dedi.

"İSRAİL'İN KARŞISINDA DİMDİK DURUYORUZ"

Haniye, İsrail zulmüne rağmen Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinlilerin de İsrail'in karşısında dimdik durmaya devam ettiğini ifade etti. Bir yandan da İsrail-Filistin arasında Katar, Mısır ve ABD arabuluculuğunda yeni bir esir takası ve ateşkes anlaşması sağlanmasına ilişkin yürütülen diplomatik çabalar devam ediyor.

BEYRUK'TA HAMAS OFİSİ HEDEF ALINDI

Öte yandan Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas'ın ofisinin olduğu alanda patlama meydana geldiği belirtildi. Çevrede büyük hasarın olduğu ve bir aracın alev topuna döndüğü öğrenildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Lübnan basını saldırıyı İsrail'in yaptığını aktardı. İsrail saldırıda Hamas yöneticilerinden Salih Aruri’nin öldürüldüğünü açıkladı, Hamas tarafı ise durumu 'suikast' olarak nitelendirdi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...